duminică, mai 12, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTHotărâre MAJORĂ în scandalul gunoaielor din judeţ. Ce au decis primarii. Vor...

Hotărâre MAJORĂ în scandalul gunoaielor din judeţ. Ce au decis primarii. Vor pierde oamenii banii daţi în avans?

Primarii au decis astăzi că TAXA percepută de primăriile din Zona 3 Centru se va transforma în TARIF şi va fi încasat de operatorul de salubritate, nu de primării, ca până acum.

Oamenii care au plătit în avans pe un an TAXA de salubritate la primăriile din Zona 3 Centru NU VOR PIERDE BANII, ci îi vor putea recupera sau li se vor scădea sumele achitate în avans din sumele datorate administraţiilor locale.

Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, lămureşte situaţia: Ce urmează?

„Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, a avut loc Adunarea Generală a Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare Deșeuri Hunedoara (ADI Deșeuri).

Am discutat cu toți primarii prezenți la ședință care va fi varianta pentru noul contract de concesiune a serviciului de salubrizare pe zonele 1, 2 și 3, unite într-o singură zonă.

Atât eu cât și ceilalți colegi primari am optat pentru tarif de salubrizare.

Am stabilit împreună cu conducerea ADI Deșeuri Hunedoara calendarul pe care îl vom urma.

Până marți, 31 ianuarie 2023, ADI Deșeuri Hunedoara va trimite documentația cu studiul de oportunitate pentru tarif. Acesta va fi pus în transparență publică pentru a putea fi consultat de către cetățenii municipiului Deva, care pot veni în această perioadă cu propuneri.

Apoi, voi iniția proiectul de hotărâre de consiliu local.

ADI Deșeuri Hunedoara va convoca o nouă ședință AGA, în care primarii UAT-urilor din cele trei zone vor vota în conformitate cu mandatul dat de consiliile locale.– a transmis primarul Devei, Nicolae-Florin Oancea.

Ce vor face cetăţenii care au achitat TAXA de salubrizare?

Le recomand cetățenilor municipiului Deva care nu au achitat integral taxa de salubrizare pe anul 2023, să plătească doar suma aferentă primelor două trimestre (lunile ianuarie-iunie 2023).

Celor care au plătit integral taxa de salubrizare pentru anul 2023 li se vor restitui/compensa eventualele sume achitate în plus, conform legii, deci cetățenii nu vor pierde banii.

Vom anunța ulterior data la care se vor putea depune cererile de restituire/compensare a taxei de salubrizare.” – a comunicat Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva.

………………..

Ne poți urmări și pe Facebook

Dacă ai o știre, scrie-ne la: contact@newshd.ro

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este  finanţat de niciun partid politic.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente