duminică, aprilie 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieSENZAŢIONALA REŢETĂ a lui Ilie Bolojan pentru o administraţie eficientă. Pare simplă...

SENZAŢIONALA REŢETĂ a lui Ilie Bolojan pentru o administraţie eficientă. Pare simplă dar nu este

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a reuşit, în doar doi ani, să reformeze din temelii o instituţie greoaie şi ineficientă.

În urmă cu patru ani, când Ilie Bolojan era primarul Oradiei, Consiliul Judeţean Bihor consuma trei sferturi din bugetul propriu pentru cheltuieli de funcţionare (salarii, chirii, combustibil etc) şi doar un sfert din banii bugetului mergeau la investiţii, adică la dezvoltarea judeţului.

Acum, în 2023, în primul mandat de preşedinte al CJ Bihor, Bolojan a reuşit ceea ce părea imposibil: a scuturat schema de personal, a redus drastic cheltuielile de întreţinere ale instituţiei, astfel încât acum structura bugetului CJ Bihor este exact invers de cum era: aproape trei sferturi din bani se duc la investiţii, deci la dezvoltarea judeţului, şi doar puţin peste un sfert din bani sunt consumaţi pe cheltuielile de funcţionare a CJ Bihor.

Care este reţeta miraculoasă a lui Ilie Bolojan:

„De la începutul acestui mandat am avut două priorități:

1. Reducerea cheltuielilor de funcționare.

Funcționăm de 2 ani cu jumătate din angajați, nu mai plătim chirii pentru că am eliberat spațiile, ne-am scăpat de 15 mașini și avem mai puțin de jumătate din consumul de combustibil, nu mai risipim banii, având mai puține instituții, etc.

Doar în 2021 economiile realizate au depășit 6 milioane de euro. Acești bani au fost mutați în investiții. În fiecare an se vor vedea lucrări realizate în plus din aceste bugete suplimentare, în tot județul.

2. Atragerea de investiții din fonduri europene, de la guvern și private.

Centurile Aleșd, Beiuș și cele metropolitane, drumul expres Arad-Oradea, centrul cultural, inelul metropolitan, modernizarea aeroportului, parcurile industriale din județ, terminalul cargo și altele, proiecte aflate în diferite faze, vor schimba fața județului Bihor în anii următori.

Începând din acest an, banii alocați pentru investiții (culoarea galbenă), peste 180 milioane de euro, vor depăși fondurile alocate pentru funcționare (culoarea roșie).

Mai e loc de mai bine și mai avem proiecte restante. Se dovedește însă că se poate face mai mult cu mai puțini oameni și resurse.

Orientarea spre investiții a Consiliului Județean Bihor își va arăta roadele în anii următori.

Mulțumesc colegilor din Consiliul Județean și partenerilor noștri pentru ce s-a realizat până acum.

Fiecare bihorean care lucrează în județul nostru contribuie, prin taxele pe care le achită, la aceste proiecte. Le mulțumesc tuturor!” – a scris Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, pe pagina sa oficială de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente