duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăAmeninţat cu remanierea, Vasile Dîncu s-a refugiat în librărie: "Aici nu se...

Ameninţat cu remanierea, Vasile Dîncu s-a refugiat în librărie: „Aici nu se aude vocea idioţilor”

Înainte de revenirea în ţară de la reuniunea NATO de la Bruxelles, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, s-a refugiat într-una dintre librăriile capitalei belgiene. De acolo, din liniştea spaţiului cărţilor, el a lansat un potop de invective la adresa celor care îi cer demisia: idioţi, proşti, ticăloşi, tembeli, puţini la minte, analfabeţi, cretini, mediocri, impostori.

Paradisul ascuns din mijlocul orașului

După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altadată mi-am petrecut multe ore și zile: libraria Filigranes. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume și o liniște incredibilă. Aici nu se aude vocea idioților, linistea este intreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te asteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevarată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici racnetele prostilor și nici soaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici.

De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iti dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din carti ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niste amărâte de coperti de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar in care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează.

Aici mediocrii și impostorii nu se vor intâlni niciodata cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetatenie aici, nici statut de refugiat.

In fine, prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint.

Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului și tăcerii!– a scris ministrul Apărării Naţionale, Vasile Sebastian Dîncu, pe pagina sa de Facebook.

Declarațiile lui Vasile Dîncu despre negocierile cu Rusia sunt pe cale să-i pună punct mandatului de ministru al Apărării. Conform surselor din cadrul Coaliţiei de guvernare, premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia din Guvern, săptămâna viitoare, iar PSD nu se va opune remanierii lui Vasile Dîncu, ministrul fiind pus pe lista remaniabililor de către Marcel Ciolacu de mai multă vreme.

Declaraţia ministrului Dîncu a declanşat un întreg scandal. Ce a spus acesta:

Ministrul român al Apărării a declarat la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua” și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a spus Vasile Sebastian Dîncu, ministrul Apărării, la Prima TV.

Dacă ai o știre, scrie-ne la: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente