duminică, aprilie 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieȘOC: Imaginile pe care unii le-ar vrea ASCUNSE. Cum arăta Cetatea Devei...

ȘOC: Imaginile pe care unii le-ar vrea ASCUNSE. Cum arăta Cetatea Devei chiar ÎNAINTE de reabilitare

La 18 octombrie 2021, în urmă cu doi ani și două luni, Incinta I a Cetății Deva a intrat în reabilitare, pe fonduri europene.

Incinta I a Cetății Deva, octombrie 2021, la momentul începerii lucrărilor de reabilitare
Incinta I a Cetății Deva, decembrie 2023, aproape de finalizarea lucrărilor de reabilitare

La acea dată, după cum o arată și aceste fotografii-document, Incinta I a Cetății era o ruină, în care stăpâneau buruienile și viperele. Un loc în care era periculos să te aventurezi, cu ziduri care stăteau să se prăbușească și stâlpi de susținere din lemn putred.

Practic, un loc de NEVIZITAT.

.
.
.
.

,,Reabilitarea Zonei Urbane DEALUL CETĂȚII Deva, Monument al Naturii și Istoric cu valoare turistică ridicată din municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I” a fost o investiție cu o valoare totală de peste 23 milioane lei (aproape 5 milioane de euro), contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene fiind în valoare de 18,7 milioane lei.

Mare parte din evenimentele din 2024 vor fi organizate în incintele I, II și III ale Cetății. Este un proiect care pune în sfârșit în valoare frumusețea Cetății noastre, emblema municipiului Deva. Sunt foarte mulțumit că și acest proiect l-am dus la bun sfârșit, așa cum voi face cu toate investițiile din Deva.” – a scris primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Lucrările la Incinta I a Cetății devei se apropie de finalizare. Așa arată acum, în decembrie 2023, Incinta I:

CITEȘTE MAI MULTE:

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente