joi, mai 9, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTCANABIS printre buruieni: unii cultivau, alții furau. I-au săltat MASCAȚII pe toți...

CANABIS printre buruieni: unii cultivau, alții furau. I-au săltat MASCAȚII pe toți TRAFICANȚII – VIDEO din dronă

Polițiștii și procurorii DIICOT din Timișoara au făcut, joi, 11 percheziții în județul Timiș și au descoperit o plantație ilegală de canabis într-un sat. Opt traficanți au fost reținuți iar astăzi, vineri, se recoltează plantele de pe întreaga suprafață cultivată, de aproape 4.000 de metri pătrați.

Mascații au reținut 8 traficanți

La data de 05.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 8 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Au făcut agricultură printre buruieni

Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, 6 inculpați au înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.  

Pentru a nu fi observată și a se asigura necesarul de apă, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie densă și în proximitatea unui râu, fiind irigată printr-un sistem de ţevi și racorduri.

Se uitau toată ziua la canabis LIVE pe video

Totodată inculpații au luat măsuri de supraveghere, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate in vegetația densă din proximitatea plantației, în scopul depistării unor potențiali hoți dar și pentru a observa o eventuală intervenție a poliției.

Au venit doi hoți și au furat roadele oamenilor de cultură

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi inculpați, care au aflat despre  existența culturii de canabis, au recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locații de pe raza județului Timiș.

Intervin mascații pe plantație și saltă toată recolta

La  data de 05.10.2023, împreună cu polițiști din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziție, pe raza județului Timiș, fiind identificate și ridicate, dintr-un canton, cantitățile de 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Foto: DIICOT

Jandarmii sunt pe câmp, la munci agricole

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, se  desfășoară acțiunea de ridicare a plantelor de canabis ce formează cultura outdoor, întinsă pe o suprafață de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

VIDEO: DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente