joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăCulturăCredincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici sărbătoresc PAŞTELE

Credincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici sărbătoresc PAŞTELE

Peste un milion și jumătate de români, alături de alți peste un miliard de credincioși catolici și protestanți din întreaga lume, sărbătoresc la 9 aprilie 2023 Învierea Domnului.

Paştele este cea mai importantă zi din calendarul liturgic creştin, celebrând ziua în care Iisus a înviat din morţi.

La slujba de sâmbătă seara din Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, Papa Francisc a denunţat „rafalele îngheţate ale războiului” şi alte nedreptăţi

„Ne putem simţi neajutoraţi şi descurajaţi în faţa puterii răului, a conflictelor care sfâşie relaţiile, a atitudinilor de calcul şi indiferenţă care par să prevaleze în societate, a cancerului corupţiei, a răspândirii nedreptăţii, a rafalelor îngheţate ale războiului”, a spus Sfântul Părinte.

Papa Francisc a făcut apel la încetarea tuturor războaielor şi, la fel cum face de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, el s-a referit în mod repetat la Ucraina şi la poporul său ca fiind „martirizaţi”.

Chiar şi atunci când oamenii simt că izvorul speranţei a secat, este important să nu rămână îngheţaţi într-un sentiment de înfrângere, ci să caute o „înviere interioară” cu ajutorul lui Dumnezeu, a transmis suveranul pontif.

Pentru toţi credincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici, care astăzi sărbătoresc PAŞTELE, echipa NewsHD.ro le doreşte o sărbătoare cu lumină şi pace, alături de cei dragi!

Cristos a înviat!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Frohe Ostern!

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente