marți, aprilie 30, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTULTIMA ORĂ: CĂUTĂRILE OMULUI DISPĂRUT în apele lacului de lângă Hațeg AU...

ULTIMA ORĂ: CĂUTĂRILE OMULUI DISPĂRUT în apele lacului de lângă Hațeg AU FOST RELUATE

Astazi (luni, 15 aprilie – n. n.), au fost reluate căutările persoanei dispărute în lacul barajului de acumulare de la Sântămăria Orlea de lângă Hațeg. – a anunțat Salvamont România – Dispeceratul Național Savamont.

În cursul zilei de ieri, scafandri ISU și Salvamont au făcut primele căutări, ramase fără rezultat, datorita vizibilității reduse și suprafeței mari de cercetat.

Ce a transmis duminică ISU Hunedoara

ISU Hunedoara a anunțat, duminică după-amiază, că se află în derulare o misiune pentru căutarea unei persoane, posibil înecată în „Barajul mare” de la Sântămăria Orlea – lângă orașul Hațeg.
Au acționat un echipaj de scafandri și alți 3 subofițeri, de la Deva, precum și 2 autospeciale de intervenție și o barcă de salvare, de la Detașamentul Hunedoara.
Dispeceratul Integrat a anunțat tehnicienii hidrocentralei din amonte, să acționeze în consecință, astfel încât să evite creșterea nivelului apei în aval, ceea ce ar periclita intervenția salvatorilor. – a transmis ISU Hunedoara.

Echipelor de salvatori de la ISU Hunedoara și Salvamont Hunedoara li s-au alăturat astăzi și scafandrii pompieri de la ISU Alba. Foto: ISU Hunedoara

Se va folosi cel mai performant detector din lume pentru persoane aflate sub apă

Dacă nici căutările de astăzi, luni, nu vor da rezultate, mâine se va folosi pentru căutare cel mai performant detector din lume de persoane aflate sub apă, bazat pe inteligența artificială.

În țară există, în prezent, cinci astfel de detectoare, toate în cadrul serviciilor Salvamont din județele Gorj, Mureș, Harghita, Neamț și Brașov. Cu ajutorul acestora, în mai puțin de un an, au reușit sa identifice persoanele dispărute în apă în toate cele patru cazuri în care au intervenit. – a anunțat, luni, Salvamont România – Dispeceratul Național Savamont.

VIDEO: ISU Hunedoara
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente