sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATECasa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, ÎNCHISĂ PE TERMEN NEDETERMINAT. Sunt afectați...

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, ÎNCHISĂ PE TERMEN NEDETERMINAT. Sunt afectați pacienți, medici, furnizori

Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara este închisă pe termen nedeterminat, începând de astăzi, 2 noiembrie. Angajații Caselor Județene de Asigurări de sănătate din toată țara au declanșat o acțiune de protest, pentru majorarea salariilor.

Anunțul din geamul CAS Hunedoara

PROTEST

Începând cu data de 02.11.2023, angajații din Casa de Asigurări Hunedoara intră în PROTEST GENERALIZAT PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ, în intervalul orar 09:00 – 16:00.

Activitatea cu publicul va fi SISTATĂ pentru asigurați, angajatori și furnizori de servicii medicale, atât în relația directă cu publicul prin ghișeele instituției, cât și procesarea documentelor transmise electronic sau prin poștă.

.
.

Scopul protestului: creșterea salariilor angajaților CJAS

Sindicaliștii declară că salariile angajaților acestor instituții nu au mai crescut din anul 2018.

„Blocul Național Sindical (BNS), alături de afiliatul său Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, informează că începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată. 

Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog și de așteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceștia le au, nu se găsesc soluții. Însă sunt găsite soluții satifăcătoare și imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariați”, se arată într-un comunicat transmis de BNS și Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate.

Șefii CJAS nu au fost de acord cu protestul

”Aproximativ 90% din salariații Casei și-au exprimat acordul cu privire la acest protest, cu excepția conducătorilor instituției de la nivel central și teritorial. Nu am cerut rectificări bugetare! Resursele financiare necesare salariilor noastre sunt insignifiante și se regăsesc deja în bugetul CNAS datorită economiilor făcute la fondul de salarii pe parcursul acestui an”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente