duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEVrei să știi care sunt firmele AUSTRIECE din România, ca să le...

Vrei să știi care sunt firmele AUSTRIECE din România, ca să le dai bani? Vezi lista aici + Reacțiile politicienilor

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen.

Este cea mai mare umilinţă la care suntem supuşi în calitate de stat membru al Uniunii Europene – a fost poziția unanimă a politicienilor români.

Ce au spus politicienii după ce Austria a blocat accesul României în Schengen

Cea mai mare umilință

”Astăzi se demonstrează cât se poate de limpede că în Uniunea Europeană regulile pot fi călcate în picioare chiar şi de cei care ne dau lecţii de loialitate faţă de valorile europene. Este cea mai mare umilinţă la care suntem supuşi în calitate de stat membru al Uniunii Europene”, a transmis europarlamentarul Eugen Tomac (PMP). 

O decizie mizerabilă

”O decizie mizerabilă! Astăzi, Consiliul miniştrilor europeni de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) a respins aderarea României la spaţiul Schengen. Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil”, a transmis Kelemen Hunor (UDMR), după votul din Consiliul JAI.

O lovitură dură

”Unitatea şi stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-şi abandoneze camarazii europeni şi să servească – în schimb – intereselor Rusiei. Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranţă, vor exista consecinţe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european. România nu are nevoie de îngăduinţa Austriei! Noi vrem doar să fim trataţi corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!”, a scris Marcel Ciolacu (PSD) pe Facebook. 

Un act de discriminare

„Românii merită să intre în Schengen. Şi-au câştigat acest drept cu multă muncă şi seriozitate. Poziţia guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare. Inexplicabilă e şi poziţia PPE, partidul european din care fac parte Klaus Iohannis şi PNL. Ieri, şeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim, pentru motive care nu ţin de România. Astăzi trebuie să fie şi un moment de reflecţie pentru vechea clasă politică. Trebuie să reflecteze asupra felului în care România este văzută şi tratată în afara graniţelor”, a scris Cătălin Drulă (USR) pe Facebook.

Austria consideră România o țară de mâna a treia

”În acest moment, e confirmat că Austria are o problemă cu România şi că consideră România o ţară de mâna a treia. Acest lucru va duce la reacţii, sunt convins, din partea opiniei publice şi a partidelor politice reprezentante ale opiniei publice de un anumit fel. Nu vă închipuiţi că vom trece ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat o chestiune gravă care va trebui să aibă consecinţe. Care vor fi consecinţele, vom discuta în următoarele ore şi zile”, a declarat europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL).

Doar Austria a spus că încă nu este pregătită să ia o decizie

„Am avut astăzi de partea noastră 26 din 27 de state membre care au susţinut aderarea României la spaţiul Schengen. România a reuşit în ultimele luni să convingă multe ţări care se opuneau de ani de zile integrării României în spaţiul de liberă circulaţie. Astăzi doar Austria a spus că încă nu este pregătită să ia o decizie”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureşan (PNL) pe Facebook.

O singură și nejustificată excepție, Austria

„În calitate de prim-ministru şi de cetăţean român, doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI de astăzi în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen. Vreau, în primul rând, să adresez mulţumiri tuturor partenerilor europeni din statele membre, Comisiei Europene, Parlamentului European, dar şi din agenţiile europene,  care ne-au susţinut vocal, pe baze corecte, demonstrate prin argumente, fapte  şi cifre  solide şi care au  insistat să găsim împreună soluţii. Toate statele europene au fost de acord să deschidă românilor porţile Spaţiului Schengen, ca o recunoaştere a pregătirii noastre, dar şi a eforturilor continue, de ani de zile, pentru protejarea graniţelor externe europene. Toate, cu o singură şi nejustificată excepţie, Austria. Unanimitatea nu a fost posibilă astăzi, în contextul în care un singur stat membru, Austria, a refuzat aderarea României”, a declarat, joi, prim-ministrul Nicolae Ciucă (PNL).

Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei

„Lipsa consensului de astăzi în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, pe fondul opoziţiei Austriei, este profund nedreaptă pentru ţara noastră şi cetăţenii români. România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre şi instituţiilor europene. Un singur stat membru a ales să ignore aceste realităţi şi să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil şi dificil de înţeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Firmele AUSTRIECE din România care te așteaptă să le dai bani

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente