joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEBeţi, drogaţi, fără acte. Şoferii iadului pe şoselele din judeţul Hunedoara. Pe...

Beţi, drogaţi, fără acte. Şoferii iadului pe şoselele din judeţul Hunedoara. Pe cine a prins Poliţia în acest weekend

Controalele în trafic efectuate de Poliţia Rutieră, în weekendul recent încheiat, au descoperit numeroase abateri de la lege: conducere sub influenţa alcoolului, a drogurilor, fără permis de conducere, maşini fără inspecţie tehnică etc. Infracţiunile s-au soldat cu deschiderea de dosare de cercetare penală. Iată câteva exemple:

  • În data de 19 mai 2023, poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara au oprit în trafic, pe bulevardul Dacia, din Hunedoara, autoturismul de un tânăr de 19 ani, din  Hunedoara. În urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la o anumită substanţă psihotropă, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate biologice, în vederea stabilirii substanței consumate.
  • La data de 19 mai 2023, în jurul orei 20:10, un tânăr de 29 de ani, din municipiul Lupeni, în timp ce conducea un scuter pe strada Principală, din Lupeni, a pierdut controlul scuterului şi a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate. În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului scuterului, care a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,80 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere, iar scuterul nu figurează a fiind înmatriculat.
  • În data de 20 mai 2023, la ora 09:15, poliţiştii au oprit pe raza localității Romoșel un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism și o remorcă, conduse de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Romos. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că remorca tractată de autoturism era neînmatriculată, fiind confecționată artizanal.
  • La data de 20 mai 2023, în jurul orei 00:05, polițiștii Formațiunii Rutiere Haţeg au oprit în trafic autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 18 ani, din Călan. În urma verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere.
  • În data de 21 mai 2023, în jurul orei 02:00, un bărbat de 49 de ani, din municipiul Vulcan,  în timp ce conducea un autoturism pe strada Crividia, din municipiul Vulcan, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe trotuar (în urma impactului au fost înregistrate doar pagube materiale). În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
  • La data de 21 mai 2023, în jurul orei 14.10, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Brad, care conducea un motoscuter pe strada Moților, din municipiul Brad,  a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din verificările efectuate a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar mopedul condus nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat. Bărbatul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,14 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
  • La data de 21 mai 2023, în jurul orei 21:45, poliţiştii au  depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Blăjeni, care conducea un autoturism pe DJ742B, pe raza comunei Blăjeni. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,37 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
  • La data de 21 mai 2023, în jurul orei 19:50, poliţiştii au depistat în trafic, în localitatea Certeju de Sus, un bărbat de 38 de ani, din Certeju de Sus, care conducea un ATV  neînmatriculat. În urma verificărilor în baza de date, poliţiştii au constat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

Sursa: IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente