test
sâmbătă, iunie 22, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTAVERTIZARE METEO: Ninsori, vânt şi polei. Primele semne de iarnă în acest...

AVERTIZARE METEO: Ninsori, vânt şi polei. Primele semne de iarnă în acest weekend. Cum va fi vremea în Deva

Meteorologii au emis o alertă de ninsori, ploi moderate, polei, și intensificări ale vântului, valabilă de vineri și până luni, în cea mai mare parte a țării.

  • Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 16 – 21 noiembrie, ora 18
  • Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.
În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.
La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h

PROGNOZA METEO pentru DEVA:

Prognoza meteo pentru Deva. Sursa: foreca.com

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente