test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEAustria deschide poarta SCHENGEN pentru România. Deocamdată, este de acord cu ridicarea...

Austria deschide poarta SCHENGEN pentru România. Deocamdată, este de acord cu ridicarea granițelor aeriene

​Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă seară, că Austria ”şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. ”Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ce a scris prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook

”Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.

Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene.

Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit.

După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!” – a scris Marcel Ciolacu sâmbătă seara, aproape de miezul nopții, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă, președintele PNL și fost prim-ministru, este mai reținut: ”Decizia o așteptăm la consiliul extraordinar JAI organizat la finalul anului”

”Salutăm declarațiile ministrului de interne austriac care dovedesc o flexibilizare a poziției partenerilor austrieci.

Ceea ce a făcut ministrul Karner, a fost o declarație publică încurajatoare în care a pus și unele condiții care se vor discuta și analiza în perioada următoare. Decizia o așteptăm la consiliul extraordinar JAI organizat la finalul anului de președinția spaniolă la UE. Madridul a dovedit implicare în identificarea unor soluții constructive într-o optică europeană.

Pentru că au apărut și în spațiul public românesc primele declarații, consider că o eventuală reușită este consecința conlucrării tuturor forțelor politice, a instituțiilor statului, în mod deosebit Președinție și Guvern, și în special activitatea profesionistă a ministerului de interne și a ministerului de externe.

Până la posibila decizie în ceea ce privește Schengen apreciem deschiderea colegilor de la Viena.

Așteptăm să vedem și rezultatul votului olandez și rezultatele discuțiilor cheie ale miniștrilor de interne prezenți în Slovenia luni 11 Decembrie.

Există o dinamică cu un ton mai pozitiv dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenței și al negocierilor.” – a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente