duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăCulturăAstăzi începe STRADIVARIUS MUSIC NIGHTS la Castelul Corvinilor

Astăzi începe STRADIVARIUS MUSIC NIGHTS la Castelul Corvinilor

Astăzi începe, la Hunedoara, a V-a ediție a Festivalului Stradivarius Music Nights, care va avea loc în perioada 8 – 10 august 2022, în curtea exterioară a impresionantului Muzeu Castelul Corvinilor.

  • Luni, 8 august, în seara de deschidere a celei de-a V-a ediții a Stradivarius Music Nights, avem bucuria de a vi-l prezenta pe violonistul elvețian Sebastian Bohren. Dumneavoastră aveți privilegiul de a-l avea pe Sebastian Bohren pe scenă, la Hunedoara, ca solist și dirijor – au anunțat organizatorii, Dobondi Art.
Sebastian Bohren

Sebastian Bohren este unul din cei mai renumiți violoniști internaționali ai momentului, remarcându-se atât din postură solistică, cât și ca muzician de cameră și atingând un echilibru distinctiv în interpretările sale și în alegerea repertoriului, care favorizează epocile clasice și romantice timpurii, secolul al XX-lea și lucrările contemporane.

Sebastian cântă la două viori diferite, Stradivarius „King George” din 1710 și un Guadagnini „Ex-Wanamaker-Hart”, realizat în 1761 la Parma de Giovanni Battista Guadagnini.

  • Jazz night, a doua seară de Festival Stradivarius Music Nights, aduce in fața dumneavoastră trupa Blue Noise: șase voci care creează muzică a cappella unică pe piața românească.
Trupa Blue Noise

Marina-Alexandra Arsene (sopran), Elena Moroşanu (mezzo sopran), Ana Dubyk (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuție vocala/beatbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă diversă de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce.

Patru interpreți au hotărât să meargă mai departe, să continue experimentul muzical în ideea unui „laborator de voci”. Experiența dobândită în jazz-ul a cappella le permite să abordeze acum alte genuri muzicale. Iar cei doi noi membri ai formației aduc un suflu nou și influențe diferite. În universul muzical al formației, sonoritățile jazz din anii ’50 – ’60 se amestecă cu ritmuri de pop, rhythm and blues și beat box.

  • Așteptăm cu nerăbdare data de 10 august pentru a o reasculta pe pianista Andreea Stoica, laureată a mai multor competiții prestigioase.
Andreea Stoica

Călătoria Andreei Stoica în muzică a început la vârsta de cinci ani, când tatăl ei i-a dat primele lecții de pian. Darul ei firesc a fost imediat evident, iar la vârsta de șase ani și-a început studiile la Conservatorul de Muzică George Enescu (Liceul) din București. La 12 ani a debutat ca interpret cu concertele pentru pian ale lui Mozart cu Orchestra Filarmonicii din București. Au urmat multe alte recitaluri și turnee de concerte înainte de a reveni la Universitatea de Muzică din București, pe care a absolvit-o în 1999 și la Conservatorul din Amsterdam, unde și-a terminat studiile în 2006.

  • Miercuri: „Night of the Proms”, gala aniversară a celor cinci ediții a Festivalului Stradivarius Music Nights – 10 august 2022, ora 21.00.

Vă vor încânta Andreea Stoica, Răzvan Stoica, Tiberiu Dragoș Oprea, Kamerata Stradivarius.

  • Pe perioada desfășurării celei de-a V-a ediții a Festivalului Stradivarius Music Nights, în Sala Dietei a Muzeului Castelul Corvinilor va avea loc și expoziția de pictură „Initiateca”, ce va prezenta publicului lucrările artistului plastic Mircea Deaca.

Domnia sa este Doctor în Teoria Filmului si Audiovizualului – Sorbonne Nouvelle – Paris. Din 1992 este membru al Asociației artiștilor francezi, Maison des Artistes (Paris) și al fundației Cite Internationale des Arts (Paris). A avut în jur de 50 de expoziții personale în Europa (Franța, Belgia, Olanda, Scoția,Austria și Portugalia).

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DIN PARTEA ORGANIZATORILOR:

Dragi iubitori ai muzicii clasice,

Concertele celei de-a V-a ediții a Festivalului Stradivarius Music Nights se vor ține indiferent de starea vremii.

În situația în care la ora Concertului, respectiv ora 21:00, condițiile meteo nu sunt prielnice desfășurării concertului în aer liber, pe esplanada Castelului Corvinilor, așa cum s-au derulat edițiile anterioare, vă dăm intâlnire în sala de evenimente WERK Events, situată în imediata vecinătate a Castelului.

Ora de începere a Concertului și amplasamentul locurilor rezervate de D-voastra vor fi respectate.

Vă mulțumim !

Urmăriți pagina Dobondi ART pentru detalii legate de programul festivalului și achiziționarea biletelor.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente