miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATE300 kg de petarde și artificii CONFISCATE de Poliție de la un...

300 kg de petarde și artificii CONFISCATE de Poliție de la un bărbat din Deva

Articole pirotehnice deținute fără drept, în vederea comercializării, au fost ridicate de polițiști de la locuința unui bărbat din Deva.

În data de 07 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de Tribunalul Hunedoara pe numele unui bărbat din municipiul Deva.

La locuința bărbatului, polițiștii au identificat, ca fiind deținute fără drept într-un spațiu neautorizat, aproximativ 300 kg de articole pirotehnice.

Acestea constau în artificii și emițătoare de sunet din categoriile F2 și F3, precum și diverse etichete autoadezive pentru articole pirotehnice din categoria F1. Etichetele erau pregătite a fi aplicate/lipite pe articolele pirotehnice din categoriile superioare, în vederea comercializării acestora, fără drept, către publicul larg.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și  comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni (fapte prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive), iar întreaga cantitate de articole pirotehnice identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Sursa: IPJ HUnedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente