duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTAPOCALIPSA la casele de amanet! Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat confiscări...

APOCALIPSA la casele de amanet! Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat confiscări de kilograme de aur şi amenzi de miliarde

Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, a anunţat că, prin Direcţia Atifraudă Fiscală, ANAF a verificat casele de amanet şi cele de comerţ cu pietre şi metale preţioase şi a confiscat peste 3 kg de obiecte din aur şi a dat amenzi de peste 8 miliarde de lei vechi. „Campionii” sunt din Strehaia.

„Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au verificat în ultima perioadă inclusiv activitatea a 86 firme specializate în creditare prin case de amanet și comerțul cu pietre și metale prețioase.

Astfel, inspectorii antifraudă au identificat abateri de la legislația fiscală și contabilă pentru sancționarea cărora au dispus amenzi contravenționale în cuantum total de 825.500 lei. De asemenea, pentru încălcarea regimului metalelor preţioase şi pietrelor preţioase au fost confiscate peste 3 kg de obiecte din aur, cu o valoare estimată de piață de 706.440 lei. De altfel, doar de la o casă de amanet din Strehaia (jud. Mehedinți), inspectorii antifraudă au confiscat 1,58 kg de obiecte din aur cu o valoare estimată de 317.684 lei. Până în prezent, prin intermediul Serviciului Teritorial de Valorificare Bunuri din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj a fost valorificată cantitatea de 0.93029 kg aur.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice atât modalitatea de fiscalizare a veniturilor obținute din activități de comerț cu amănuntul, cât și respectarea obligației de conectare a caselor de marcat electronice la sistemul informatic al ANAF și utilizarea acestora.” – a anunţat Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente