test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEAlpinistul hunedorean care a cucerit Everestul, primit cu onoruri la Consiliul Județean

Alpinistul hunedorean care a cucerit Everestul, primit cu onoruri la Consiliul Județean

Alpinistul hunedorean Adrian Ahrițculesei, care a reușit o performanță remarcabilă, cucerind vârful Everest din Himalaya, a fost premiat, astăzi, în plenul ședinței de Consiliu Județean.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

”Am avut, astăzi, ocazia să-l premiez pe tânărul alpinist hunedorean, Adrian Ahrițculesei, care a reușit o performanță de invidiat: a cucerit, în data de 17 mai, cel mai înalt vârf din lume, vârful Everest.

În plenul ședinței Consiliului Județean Hunedoara, în baza votului unanim al consilierilor județeni, i-am acordat lui Adrian Ahrițculesei „Diploma de Excelență”, însoțită de un premiu în bani pentru această reușită extraordinară și i-am mulțumit pentru promovarea pe care o face în exterior județului Hunedoara și țării noastre. De asemenea, i-am acordat o Diplomă de Excelență și managerului său sportiv, Ștefan-Adrian Jurca.

Alpinistul Adrian Ahrițculesei, născut în Petroșani, este o personalitate recunoscută pe plan național și internațional și a primit numeroase distincții și medalii pentru activitatea sa în acest domeniu și pentru promovarea pe care o face județului nostru peste tot în lume. Pentru aceste merite deosebite, în cursul anului trecut, i-am conferit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara.

Expediția internațională organizată în cursul acestei luni, încununată prin cucerirea vârfului Everest, după o ascensiune dificilă, în condiții de vreme nefavorabilă, a fost cea mai recentă activitate a sa pentru care merită toate laudele și aprecierile.” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente