Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
joi, septembrie 19, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăAlianța Dreapta Unită și-a lansat candidații. Eveniment cu tensiuni și acuzații între...

Alianța Dreapta Unită și-a lansat candidații. Eveniment cu tensiuni și acuzații între USR-iști

USR, PMP și Forța Dreptei au lansat oficial, duminică, lista unică de candidați la europarlamentare a celor trei partide, reunite în Alianța Dreapta Unită.

Evenimentul politic a avut parte de momente tensionate, generate de doi membri de vază ai USR: europarlamentarul Vlad Gheorghe și Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel, care ar fi trebuit să deschidă lista de candidați la europarlamentare, dacă nu era SCANDALUL din luna noiembrie 2023.

Constituirea noii formațiuni politice fusese anunțată deja în 18 decembrie 2023, când preşedinţii USR, PMP şi Forţa Dreptei au comunicat, împreună, constituirea Alianţei Dreapta Unită, în perspectiva alegerilor din anul 2024.

La evenimentul electoral de duminică, Alianța Dreapta Unită a lansat lista de candidați, programul pentru alegerile europarlamentare și obiectivele pentru acest scrutin.

Lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită (primii 10):

  1. Dan Barna (USR)
  2. Vlad Voiculescu (USR)
  3. Eugen Tomac (PMP)
  4. Vlad Botoş (USR)
  5. Cristina Mădălina Prună (USR)
  6. Violeta Alexandru (FD)
  7. Radu Mihai Mihail (USR)
  8. Corina Atanasiu (USR)
  9. Adriana Cristian (USR)
  10. Membru PMP 

Pentru obținerea a zece mandate, Alianța Dreapta Unită ar trebui să obțină aproape 30%. Conform ultimului sondaj CURS, Alianța Dreapta Unită este cotată cu 14%, așadar Violeta Alexandru (Forța Dreptei) ar fi ultimul candidat de pe lista Alianței care ar putea obține un mandat de europarlamentar.

Tensiuni la evenimentul politic de constituire a ADU

Evenimentul politic de duminică nu a fost lipsit de tensiuni, generate de membrii USR. Europarlamentarul Vlad Gheorghe, ales pe listele USR, nu a fost lăsat să intre în clădirea unde era ținut Comitetul Politic al USR și unde se valida, practic, constituirea Alianței Dreapta Unită.

Apoi, în ședința de Comitet Politic, Elena Lasoni a lansat un val e atacuri la adresa conducerii, pentru modul cum este coordonat partidul și pentru lipsa de comunicare și dialog. „Cine, Doamne, iartă-mă, o să mai lipească afișe în campanie, dacă suntem tratați așa? Într-o zi ești uliu, în alta cioară”, i-a spus Lasconi lui Cătălin Drulă, președintele USR. Ea a cerut și demisia actualei structuri de conducere a USR dacă partidul va lua sub 20%. 

Cine conduce Alianța Dreapta Unită în județul Hunedoara

Deputatul Pollyanna Hangan (USR) este șefa de facto a organizației județene USR, chiar dacă în acte figurează domnișoara Oana Andreea Biriș (fost subprefect) ca ocupând funcția de președinte. Din conducerea ADU în județul Hunedoara mai fac parte Viorel Arion (PMP – fost membru PDL, PNL, senator, deputat și primar al municipiului Hunedoara) și Pompiliu Crai (Forța Dreptei – fost PNL, fost director Minvest Deva, în prezent pensionar).

Principala problemă pe care o are de rezolvat conducerea ADU Hunedoara este, înainte de alegerile europarlamentare, desemnarea candidatului unic al Alianței la funcția de primar al Devei. Din interiorul actualei Alianțe, sunt cel puțin două persoane care și-au manifestat public intenția de a candida: Alin Amititeloaie (Forța Dreptei) și Lucian Mara (USR). Lor li se va adăuga, probabil, un pretendent din partea PMP.

PMP are o problemă juridică nerezolvată: Cine e președintele partidului, Eugen Tomac sau Cristian Diaconescu?

Alianța Dreapta Unită intră cu avânt în anul electoral 2024 dar are o problemă juridică nerezolvată, care ar putea pune sub semnul întrebării valabilitatea protocoalelor încheiate între USR și Forța Dreptei, pe de o parte, și PMP, pe de altă parte.

„În Registrul partidelor politice, este înregistrat ca reprezentant legal al PMP o anume persoană. S-a desfăşurat în acelaşi timp un congres paralel, în care o altă persoană a fost aleasă preşedinte al partidului. Nu știm acum cine reprezintă Partidul Mişcarea Populară. Așteptăm soluţionarea în instanţă a diferendumului cu privire la cine e preşedintele acelui partid.” – a declarat preşedintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente