marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATE”Vă schimbăm cetârna, doamnă?” NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI!

”Vă schimbăm cetârna, doamnă?” NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI!

Poliţiştii brădeni au fost sesizaţi de un bărbat în vârstă de 81 de ani, din municipiul Brad cu privire la faptul că, la data de 06 iunie 2022, în jurul orei 10:00, la domiciliul său s-au prezentat patru bărbaţi care au întrebat-o pe soția sa dacă dorește să îi fie înlocuiite jgheaburile de la casă.

Femeia a fost de acord, însă le-a cerut celor patru să aștepte să revină soțul acasă.

Cei patru, fără să mai aștepte sosirea soțului femeii, au început să demonteze mai multe jgheaburi de la acoperișul casei, decât cele din înțelegerea (verbală) inițială.

După terminarea „lucrărilor”, unul dintre „executanţi” a solicitat 15.000 de lei pentru lucrările efectuate, însă partea vătămată a spus ca nu are suma respecitvă, oferind, în schimb 9.000 de lei, sumă cu care cei patru au fost de acord.


Partea vătămată reclamat, ulterior, poliţiştilor faptul că doi dintre bărbaţi au indus-o în eroare pe tot parcursul efectuării lucrării de schimbare a jgheaburilor, astfel determinând-o să plătească 9.000 de lei pentru o lucrare care nu ar fi costat mai mult 1.500 de lei.

Totodată, doi dintre bărbaţi, profitând de neatenția persoanei vătămate, i-au sustras un ciocan și o secure.


La data de 07.06.2022, polițiștii Secției de Poliţie Rurală Crișcior au identificat şi au oprit în trafic autoturismul cu care se deplasau cei patru bărbaţi, toţi din municipiul Timişoara, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, care au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru cercetări.


În cauză, poliţiştii au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de cei patru bărbaţi (dintre aceştia, doi sunt bănuiţi de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și furt, iar alţi doi sunt bănuiţi de comiterea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune şi complicitate la furt).


Cei patru au fost depuși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentați procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale.

ACTUALIZARE: Cei patru și-au recunoscut fapta și au restituit cei 9.000 de lei (prejudiciul a fost recuperat).


Pentru a evita să deveniţi victime ale unor infracţiuni comise prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să vă adresaţi, pentru lucrări de acest gen, doar unor societăţi comerciale autorizate, cu care să încheiaţi un contract de prestări servicii în care să fie stipulate în mod clar drepturile şi obligaţiile părţilor, precum şi termenul de finalizare şi preţul lucrării.
Persoanele care au fost prejudiciate prin acest mod de operare, se pot adresa unităţii de poliţie competente teritorial, pentru efecturea activităţilor investigative şi de cercetare penală.

Sursa: IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente