Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, informează Mediafax.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a judecat cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Ea și-a ispășit pedeapsa și a cerut ca întreaga condamnare să-i fie ștearsă din cazierul judiciar. Instanța a aprobat marți cererea.
Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.
Ce stabilește decizia judecătorească?
„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de persoana condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Iacob Ridzi Monica Maria cu privire la condamnarea de 5 (cinci) ani închisoare dispusă prin sentinţa penală nr.73 din 27 ianuarie 2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr.3721/1/2011, definitivă prin decizia penală nr. 24 din 16 februarie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2616/1/2014. (…) Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare”, scrie în decizia pronunțată marți.
Pentru ce a fost condamnată Monica Iacob-Ridzi?
Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în anul 2015. Ea a fost judecată în dosarul „2 Mai” despre evenimentul organizat de Ministerul Turismului în anul 2009, de Ziua Națională a Tineretului. Procurorii au acuzat-o că a adus un prejudiciu ministerului prin plata către unele companii preferențiale a unor servicii fictive. Monica Iacob Ridzi a stat în închisoare 2 ani și 8 luni.