luni, aprilie 29, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPOMOHACI vă așteaptă, cu mic-cu mare, la Costești, la sărbătoarea crescătorilor de...

POMOHACI vă așteaptă, cu mic-cu mare, la Costești, la sărbătoarea crescătorilor de oi ”ȚURCANA-REGINA MUNȚILOR”

Mii de locuitori ai zonei Orăștie, dar și din alte părți ale Transilvaniei, își dau întâlnire la sărbătoarea oieritului românesc: „Țurcana – Regina munților”, care se va desfășura DUMINICĂ, 24 septembrie, în satul Costești din comuna Orăștioara de Sus.

Sărbătoarea  ”Țurcana – Regina Munților”, târgul de oierit care se axează pe rasa de ovine Țurcană, este organizat de către Asociația Crescătorilor de Ovine ”Dacia” din Hunedoara, organizație condusă de fermierul Dumitru Andreșoi. Evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a 18-a ediție.

Cei care vor participa la eveniment pot găsi pe platoul de la Costești, în târg, animale, produse tradiționale, brânzeturi de toate felurile, balmoș, sloi de oaie, grătare, dar și obiecte ciobănești în general – cojoace, ciomege, bâte, fluiere, straie populare, accesorii agricole etc.

Programul începe de dimineață și se încheie după ora 16, cu un program artistic.

La cântare participă, printre alții, celebrul Cristian Pomohaci, preotul ortodox dat afară de Biserică în urmă cu șase ani, după acuzațiile și dovezile pe pedofilie pe care un tânăr minor le-a prezentat. Tânărul de 17 ani a făcut publice înregistrări în care artistul de muzică populară, pe atunci preot, îi făcea avansuri sexuale.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente