luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEȘapte TRAFICANȚI DE DROGURI din județul Hunedoara, ARUNCAȚI DUPĂ GRATII pentru 30...

Șapte TRAFICANȚI DE DROGURI din județul Hunedoara, ARUNCAȚI DUPĂ GRATII pentru 30 de zile

Șapte persoane, din județul Hunedoara, care au constituit un grup infracțional organizat care se ocupa cu traficul de droguri, au fost arestate pentru 30 de zile.

În urma celor 15 percheziții efectuate, la data de 26 septembrie a.c., de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, 7 persoane au fost reținute pentru constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și mare risc.

Ulterior, în cursul zilei de ieri, 27 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ un kilogram de cristal (3-CMC, drog de mare risc) și peste 500 de grame de canabis, instrumente folosite pentru porționarea și cântărirea drogurilor, precum și 40.935 de lei și 2.835 de euro, existând bănuiala rezonabilă că ar proveni din vânzarea de droguri.

Reamintim că, în cursul anului 2022, o persoană bănuită ar fi racolat mai mulți tineri, consumatori de droguri, constituind un grup infracțional organizat, în scopul cumpărării de droguri, la prețuri de 30 – 50 de lei gramul și vânzării, ulterioare, cu 150 – 250 de lei doza.

Pentru membrii grupului infracțional care ar fi avut rolul de a intermedia tranzacții (dealeri) ar fi fost fixat un preț preferențial de 100 de lei gramul de cristal (3-CMC, drog de mare risc).

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente