luni, aprilie 29, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTTELECABINA de pe Cetatea Devei s-a stricat după o zi. Ce s-a...

TELECABINA de pe Cetatea Devei s-a stricat după o zi. Ce s-a întâmplat? Ce declară primarul Florin Oancea

După numai o zi de la inaugurarea oficială, telecabina de la Cetatea Devei s-a defectat. Bobina unui electromagnet din sistemul de frânare s-a ars.

Telecabina a fost oprită la stația de bază, din motive de siguranță.

Anunțul public a fost făcut chiar de primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, care a ales singura variantă corectă de damage control: comunicarea directă cu oamenii.

Primarul a fost prezent la telecabină de la primele ore ale dimineții de sâmbătă și le-a prezentat scuze turiștilor veniți din mai multe județe ale țării pentru a se urca pe Cetate cu telecabina.

“Așa cum vă spuneam, ieri mi s-a umplut sufletul de bucurie că am reușit să inaugurăm noua telecabină. Foarte multă lume a așteptat acest moment, la fel ca și mine.

Din păcate, în această dimineață, am primit o veste tristă. Una dintre bobinele de la electro-frână a cedat, în urma unei supratensiuni.

În cel mai scurt timp, vom remedia aceste probleme. Instalația este în garanție.

Am luat măsuri rapide, dar ce m-a interesat, în primul rând, este siguranța oamenilor motiv pentru care, în această dimineață, am luat decizia ca, până la remedierea problemelor, telecabina să rămână la bază.” – a declarat primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Declarația integrală a primarului Devei, Nicolae-Florin Oancea

Video: Facebook/Florin Oancea

Comunicatul S.C. Valcris Ascensoare Comerț SRL transmis Primăriei Municipiului Deva

S.C. Valcris Ascensoare Comerț SRL, reprezentată de Ciobanuca Valerica, în calitate de director general, vă informează că, în data de 29.03.2024, în jurul orelor 21:00, tehnicienii Valcris care au fost prezenți la Cetatea Devei pentru a monitoriza funcționarea ascensorului înclinat, au constatat o anomalie în funcționarea electromagnetului de frână al motorului. În urma verificărilor s-a constatat că bobina electromagnetului de frână s-a defectat (s-a realizat verificare cu aparatul de masură).

Cauzele care au putut duce la defectarea acestei bobine sunt următoarele:

1. defect de fabricație

2. supratensiune (tensiune electrică mai mare decât valoarea maximă a tensiunii de serviciu, care constituie un pericol pentru circuitele electrice provocând avarii).

Menționăm că motorul a fost achiziționat de la producătorul italian ALBERTO Sassi, producător de top la nivel mondial al motoarelor pentru ascensoare, cu experiență de peste S0 de ani în domeniu.

În cursul zilei de astăzi, 30.03.2024, am contactat directorul tehnic al companiei Alberto Sassi pentru a-i cere explicații tehnice legate de acest eveniment. Acesta ne-a explicat cauzele care au putut provoca defectarea componentei: defect de fabricație sau supratensiune.

Având în vedere că în Italia este sărbătoarea Paștelui, problema poate fi rezolvată doar marți dimineața, în 2 aprilie 2024, cu maximă urgență.

Momentan, pentru a rezolva funcționarea ascensorului în condiții de siguranță, vom rebobina componenta defectă, montajul urmând a fi efectuat în cel mai scurt timp posibil.

Săptămâna viitoare vom înlocui electromagnetul de frână defect cu un electromagnet de frână nou, model supradimesionat. (S.C. Valcris Ascensoare Comert SRL)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente