test
sâmbătă, iunie 22, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieLucrările de modernizare a Telecabinei de la Cetatea Devei AU FOST FINALIZATE....

Lucrările de modernizare a Telecabinei de la Cetatea Devei AU FOST FINALIZATE. Arată SPECTACULOS

Au fost finalizate lucrările de modernizare a Telecabinei de la Cetatea Devei. Vineri, 22 decembrie 2023, a început procedura de recepție la finalizarea lucrărilor obiectivului de investiție ,,Modernizare ascensor înclinat, acces Cetate Deva”.

Noul ascensor care va facilita accesul în Cetatea Deva are o capacitate de 30 de persoane.

Care sunt facilitățile oferite de telecabina modernă

Investiția a presupus: modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații (plecare și sosire).

S-a realizat amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății, redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare.

În zona de așteptare au fost montate bănci, coșuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantați copaci ornamentali și rondouri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor.

O noutate este faptul că vizitatorii monumentului istoric vor putea să-și cumpere bilete pentru telecabină folosind un sistem de e-ticketing.

Comisia de recepție a avansat ca dată a finalizării procedurilor jumătatea lunii ianuarie 2024. De la acea dată, telecabina va funcționa pentru public.

Valoarea totală la finalizarea investiției (cu TVA) este de peste 4 milioane de euro.

Reamintim că vechea telecabină a fost pusă în funcțiune în anul 2005 și avea o capacitate de 16 locuri. Instalația și echipamentele erau depășite din punct de vedere al sistemelor funcționale iar telecabina nu mai făcea față afluxului mare de turiști.

Telecabina de la Cetatea Devei, stația de plecare, în timpul lucrărilor de modernizare (mai 2023) și după modernizare (decembrie 2023)

Noua telecabină cu capacitate aproape dublă va respecta toate cerințele obligatorii conform normelor și standardelor în vigoare și va crește siguranța de transport pentru cei care vizitează monumentul istoric.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente