luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăTimp liberTârgul de Crăciun de la Sibiu: 35 de lei pentru DOUĂ...

Târgul de Crăciun de la Sibiu: 35 de lei pentru DOUĂ SARMALE sau 75 de lei un COZONAC. Ce prețuri are mâncarea

Vineri, 17 noiembrie, s-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu. Oameni din toate colțurile țării au participat la inaugurarea celui mai frumos târg de Crăciun din Ardeal, comparabil cu cele din marile orașe ale Europei, chiar și la prețuri.

Ce prețuri are mâncarea în Târgul de Crăciun

Dacă vrei să încerci delicii siciliene la Târgul de Crăciun din Sibiu, atunci trebuie să scoți din buzunar între 15 și 35 de lei. De exemplu, faimoasele prăjituri siciliene Cannoli sunt 15 lei, la fel ca bombele, rollo sau saccatinele.

Dacă simți nevoia să bei o cafea în Târgul de Crăciun, atunci pentru 10 lei poți alege un espresso simplu sau 19 lei orice alte combinații cu cafea.

Nu lipsesc nici gogoșelele de care te poți bucura cu 15 lei pentru o porție mică și 25 de lei pentru o porție mare. Dacă vrei extra topping mai pui 5 lei la porție. Chipsurile sunt 25 de lei, 120 de grame înșirate pe un băț.

Dacă te decizi să-ți iei cozonacu din Târgul de Crăciun, îl poți găsi între 75 de lei (850 de grame) și 110 lei pentru 1100 de grame.

Sunt și prăjituri fel de fel, cu gramaj diferit. De exemplu dacă vrei biscuiți linzer cu gem de caise trebuie să știi că sunt 7 lei 40 de grame, banana bread cu nucă și scorțișoară costă 11 lei suta de grame, biscuiții cu ciocolată neagră sunt 11 lei, 95 de grame, iar Pavlova 21 de lei suta de grame.

Dacă vrei să ai parte de o masă copioasă îți poți îndeplini și această dorință. Atenție însă cum socotești porțiile pentru că prețurile sunt la 100 de grame.

Dacă vrei preparate pe bază de carne de porc atunci mergi spre 30, 35 de lei.

Astfel, un ciolan prăjit, de minim 300 de grame costă 39 de lei, pentru că este 13 lei suta de grame.

Cârnații prăjiți, friptura de porc, ceafa la grătar, coasta, pieptul de pui, toate sunt 13 lei suta de grame.

O porție de ciolan cu legume însă, costă 30 de lei, frigăruile sunt 25 de lei, iar cartofii prăjiți sunt 15 lei. Plătești în plus dacă vrei murături, pâine, muștar, hrean, varză sau inele de ceapă.

O porție de două sarmale este 35 de lei.

Un pahar de vin fiert, alb sau roșu (200 ml.), costă 15 lei.

Un păhăruț de rachiu de mere sau de prune (50 ml) costă tot 15 lei – adică 300 lei/litru.

O sticlă de apă minerală (500 ml) costă 15 lei.

Poți opta și pentru mâncare turcească, unde găsești porții între 15 și 30 de lei.

Nu uita de curtea Muzeului Brukenthal. Și acolo poți găsi anul acesta locuri pentru făcut fotografii și câteva căsuțe cu vin fiert, ceaiuri, cafea sau mâncare ușoară. Dacă preferi mâncarea în stil asiatic, aici le găsești. Sunt porții de orez cu vită, cu ton, somon, creveți, pui sau tofu, picante sau nepicante, cu prețuri între 28 și 37 de lei, în funcție de gramaj. Tot aici mai sunt sandwichuri care pornesc de la 32 și ajung la 39 de lei.

Sursa: Turnul Sfatului.ro

Citește mai mult pe: turnulsfatului.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente