marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTTÂLHARII care au jefuit o sală de jocuri din Deva, săltaţi de...

TÂLHARII care au jefuit o sală de jocuri din Deva, săltaţi de mascaţi. Unde se ascundeau infractorii – VIDEO

În cursul zilei de ieri, poliţiştii deveni au pus în executare două mandate de aducere şi trei mandate de percheziție, la adrese situate pe raza județului Sibiu, pentru prinderea infractorilor care au comis fapta de tâlhărie calificată la o sală de jocuri din Deva, în urmă cu trei zile.

Cum s-a petrecut tâlhăria

În data de 23 ianuarie 2023, în jurul orei 02:55, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de către o angajată a unei săli de jocuri din municipiul Deva, cu privire la faptul că un bărbat necunoscut, având fața acoperită, a intrat în incinta unităţii și a amenințat-o cu un cuțit, determinând-o să îi predea banii proveniţi din încasări.

Serviciul de Investigaţii Criminale Hunedoara le-a dat de urmă tâlharilor

În cauză, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar cercetările  efectuate în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara s-au materializat în organizarea unei acțiuni vizând identificarea celor bănuiţi de  comiterea infracţiunii reclamate.

Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţiştii deveni au pus în executare două mandate de aducere şi trei mandate de percheziție, la adrese situate pe raza județului Sibiu.

Tâlharii au venit din judeţul Sibiu

Activităţile investigative au avut ca rezultat depistarea și reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr de 29 de ani, din comuna Cristian, județul Sibiu (bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată) şi a unui bărbat de 33 de ani, din comuna Șelimbăr, județul Sibiu (bănuit de săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată).

Ce au aflat anchetatorii

Poliţiştii au stabilit că în cursul nopții 22/23 ianuarie 2023, tânărul de 29 de ani, având fața acoperită, a intrat în incinta sălii de jocuri din Deva și a amenințat-o cu un cuțit pe angajata sălii,  determinând-o să îi dea 8.700 de lei (bani proveniţi din încasări), acesta beneficiind de complicitatea bărbatului de 33 de ani, care, anterior comiterii faptei, a fost în sala de jocuri și s-a asigurat să nu fie niciun client în interior, în momentul în care tânărul a acționat.

Tâlharii sibieni au ajuns după gratii la Deva

La acțiunea de ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva și cei ai Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara au beneficiat de sprijinul  poliţiştilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, al tehnicienilor criminaliști și al polițiștilor Serviciului Acţiuni Speciale Sibiu.

Cei doi sibieni au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi, în cursul acestei zile, magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea dispunerii măsurilor preventive.

.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: IPJ Hunedoara

MOMENTUL JAFULUI:

ACTUALIZARE: Cei doi bărbaţi care au jefuit sala de jocuri din Deva au fost prezentaţi magistraţilor, care au decis să îi trimită după gratii pentru următoarele 30 de zile. Aceştia sunt banuiţi de o infracţiune similară, pe care ar fi săvârşit-o în judeţul Sibiu.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente