sâmbătă, aprilie 27, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieNOU la Spitalul din Deva: Unitate de Primiri Urgențe la standarde europene

NOU la Spitalul din Deva: Unitate de Primiri Urgențe la standarde europene

Spitalul Județean de Urgență Deva are, de astăzi, una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România.

Pacienții care au nevoie de serviciile Spitalului Județean de Urgență din Deva au, începând de astăzi, toate condițiile pentru a putea beneficia de servicii medicale la standarde europene. 

Spațiul destinat Unității de Primiri Urgențe (UPU) Deva a fost modernizat, extins, reorganizat și funcționalizat astfel încât să poată fi asigurată activitatea medicală de urgență în condiții optime și de eficiență maximă.

Dotările noii unități medicale

Există o zonă de triaj, cameră pentru urgențe minore, cameră pentru resuscitare, spații de decontaminare, cabinet pentru urgențe ortopedice, spații pentru monitorizare pacienți.

Există un spațiu destinat urgențelor pediatrice, dotat cu circuit separat, dar și cabinete pentru personalul medical.

Civilizație: O sală de așteptare pentru aparținători

”Am verificat periodic șantierul de aici. Această unitate are, de acum, și o sală de așteptare pentru aparținători. Fiecare spital din România ar trebui să aibă așa ceva, este un semn de civilizație și de respect pentru oameni. De acum încolo, depinde de cadrele medicale ca UPU Deva să fie recunoscut pentru profesionalism și pentru calitatea actului medical.” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, instituție care are în subordine și coordonare Spitalul Județean de Urgență Deva.

”Sunt mândru de felul în care arată noua urgență a spitalului din Deva. Mulțumesc echipei din cadrul CJ Hunedoara care s-a ocupat îndeaproape de bunul mers al proiectului și consilierilor județeni pentru că au aprobat toate proiectele de investiții care vizează sistemul sanitar.” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara, la inaugurarea noii unități medicale

Investiție de 2 milioane de euro

Valoarea obiectivului de investiții „Modernizare, extindere și dotare Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva” se ridică la circa 10 milioane de lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara. (Sursa: Consiliul Județean Hunedoara)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente