miercuri, mai 8, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEAi probleme cu inima? Ai făcut infarct? Spitalul judeţean din Deva poate...

Ai probleme cu inima? Ai făcut infarct? Spitalul judeţean din Deva poate fi prima ta salvare

Spitalul Județean de Urgență Deva are, de astăzi, un compartiment funcțional destinat tratării pacienților cardiaci critici. Realizarea acestei investiții este o premieră pentru județul Hunedoara.

La etajul al II-lea al Spitalului Judeţean din Deva s-au finalizat lucrările de amenajare a Unității de Supraveghere și Tratament Avansat a Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), care va funcționa ca un compartiment de terapie intensivă.

Compartimentul cu 10 paturi este găzduit într-un sector aflat în prelungirea secției Cardiologie și este legat printr-un hol comun cu spațiul unde este amplasat angiograful, un echipament vital pentru realizarea de investigații și intervenții de înaltă fidelitate. Angiograful a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, iar Consiliul Județean Hunedoara a contribuit cu 10% din fondurile necesare cumpărării sale.

Astfel, la Deva vot putea fi efectuate intervenții care, în prezent, se pot realiza doar în spitalele din centrele universitare. Odată cu crearea acestei USTACC, pacienții cardiaci critici vor putea fi tratați la Deva, nemaifiind necesar transferul în alte localități.

Valoarea totală a investiției de amenajare a USTACC, realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara, se ridică la peste 200.000 de euro, iar lucrările au demarat la finele lunii august 2022.

„Îmi doresc ca pe viitor spitalul din Deva să se apropie de performanțele unei clinici universitare și pentru aceasta este nevoie de investiții masive, de la modernizarea spațiilor, până la dotarea cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație.” – a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

.
.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente