luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATESCANDALOS: În spital, normă de hrană de 11 lei pe zi pentru...

SCANDALOS: În spital, normă de hrană de 11 lei pe zi pentru un pacient!

Cu 11 lei pentru un pacient, unităţile sanitare trebuie să asigure trei mese pe zi.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, medicul Beatrice Mahler, avertizează, luni seară, asupra creşterii preţului la alimente şi impactul pe care îl va avea asupra normei de hrană din spitale.

În curând, avertizează medicul, furnizorii ar putea refuza să mai livreze marfă, întrucât preţurile din acordurile-cadru nu mai corespund pieţei.

”În spital, din cei 11 lei normă de hrană pentru un pacient, regim comun, trebuiesc asigurate 3 mese/zi. Nici măcar nu visăm la ceea ce ar trebui să fie normalul, adică pacientul să îşi aleagă meniul dintr-o varietate de preparate. În România, în spitalul public, pacientul nu are din ce să aleagă, meniul este simplu (11 lei / 3 mese), repetitiv, sărac în vitamine, iar desertul este un răsfăţ de care are parte uneori, foarte rar, pacientul cu tuberculoză. Mâncarea din spital, rămâne un subiect veşnic de actualitate, pentru că fără o alimentaţie corespunzătoare pacientul nu se poate face bine”, a scris medicul Beatrice Mahler pe pagina sa de Facebook

Beatrice Mahler, medic: „Vă întreb pe voi, din 11 lei/zi puteţi asigura acasă trei mese?”
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente