joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăCulturăSĂRBĂTOARE MARE pentru ortodocși și catolici: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului...

SĂRBĂTOARE MARE pentru ortodocși și catolici: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Vovidenia

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este sărbătorită de ortodocși și catolici pe data de 21 noiembrie. În popor, această primă sărbătoare din postul Crăciunului mai este denumită și Vovidenia.

Sărbătoarea este denumită Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (în calendarul creștin-ortodox și greco-catolic) și Prezentarea la Templu a Sfintei Fecioare Maria (în calendarul romano-catolic).

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică este închinată aducerii la templu a Fecioarei Maria de către părinții săi, Ioachim și Ana. Intrare Maicii Domnului în Biserică reprezintă, de fapt, începutul vieții petrecute în sfințenie a Fecioarei Maria. Aceasta a fost adusă la templu la doar 3 ani.

Este una dintre cele mai importante sărbători din Postul Nașterii Domnului și este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Totodată, în această zi din post este dezlegare la pește, vin și ulei.

Conform credinței populare, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, cerurile se deschid și oamenii pot înțelege graiul animalelor. Se spune că aşa cum va fi vremea în această zi, aşa va fi toată iarna. Totodată, este momentul în care credincioșii se roagă pentru împlinirea dorințelor și pentru sănătate lor și celor dragi.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente