duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATESALVAMONT: "Cel mai CIUDAT caz primit VREODATĂ de echipele Salamont". Eveniment STRANIU...

SALVAMONT: „Cel mai CIUDAT caz primit VREODATĂ de echipele Salamont”. Eveniment STRANIU pe DN 66 A

O coloană de 110 maşini se întinde pe o distanţă de 30 km şi peste 200 de oameni sunt blocaţi pe DN 66 A, într-o zonă muntoasă, cu versanţi abrupţi. Intervin echipele Salvamont din trei judeţe.

„Cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont.” – comunică Salvamont România.

„Salvamontiștii din județele Gorj si Caraș Severin au fost alertați cu privire la existenta unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag – Hunedoara de Herculane – Caraș Severin.

Nimic spectaculos pana aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite , au mai fost mașini și oameni blocați, dar acum situația întrece orice închipuire, este vorba de 110 mașini și peste 200 de persoane !!!.

Cei din mașini nu au probleme medicale, dar, cu siguranță, ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini.

Informațiile sunt încă incerte și se pare că pietre căzute din cauza ploii au blocat drumul sau chiar au lovit mașini.

Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zonă, se va intersecta din lateral cu coloana de mașini ce se întinde pe aproximativ 30 de km și va încerca să intervină în caz ca se anunta vreun eveniment cu victime.

Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane și dinspre Hunedoara. ” – au comunicat salvamontiştii.

Ce a transmis ISU Hunedoara:

Autoturisme posibil blocate pe DN 66A, zona Câmpu lui Neag. Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroșani a plecat spre zona indicată un echipaj de pompieri, în recunoaștere. Au fost anunțate Salvamont Hunedoara și Drumuri Naționale.

CĂUTAŢI CU ELICOPTERUL

Elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebes a executat o misiune de căutare pe DN 66A – tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ).

Imagini din elicopterul SMURD. Sursa: IGAv

COMUNICAT ISU Hunedoara

În intervalul 07.00 – 21.00, elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebes a executat o misiune de căutare pe DN 66A – tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ), în urma unui apel primit la 112 care anunța o posibilă blocare a unui convoi format din mai multe autoturisme.

Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenție ale ISU Gorj, ISU Hunedoara și ISU Caraș-Severin, Salvamont Gorj și Hunedoara, dar și echipe ale Jandarmeriei Romane.

Facem precizarea că zona este una fără semnal gsm, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate.

În urmă cu puțin timp, echipajele de intervenție au ajuns la locul unde existau informații că grupul de autovehicule a ramas blocat, iar din informațiile primite la acest moment, ocupanții nu prezintă probleme medicale.

Sursa: ISU Hunedoara

.
Imagini din elicopterul SMURD. Sursa: IGAv

ştire în curs de actualizare

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente