duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEROMSILVA a montat 117 camere de supraveghere pentru prevenirea TĂIERILOR ILEGALE din...

ROMSILVA a montat 117 camere de supraveghere pentru prevenirea TĂIERILOR ILEGALE din păduri

Pentru a preveni taierile ilegale in fondul forestier de stat si transporturile ilegale de masa lemnoasa, directiile silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au instalat, pana in prezent, 177 de camere video de monitorizare, pe drumurile forestiere administrate.

O parte din aceste camere video sunt de tipul Licence Plate Recognition (LPR), care identifica si verifica automat numerele de inmatriculare ale autovehiculelor care circula pe drumurile forestiere din padurile de stat, permitand verificarea transporturilor de masa lemnoasa, precum si trasabilitatea lemnului exploatat din padurile proprietatea publica a statului. Accesul la aceste sisteme video au si organele de politie, in unele cazuri, in baza unor protocoale de colaborare. 

Cele mai multe sisteme video au fost instalate la directiile silvice Caras – Severin, Botosani, Mures, Bacau, Brasov, Hunedoara, Sibiu, Maramures, Suceava si Valcea. 

Procesul de implementare a acestor sisteme video este in desfasurare, la nivelul tuturor directiilor silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva fiind identificat un necesar de 1.603 sisteme de monitorizare video in fondul forestier de stat si pe drumurile forestiere. Amplasarea lor se va face in zonele cu risc la sustragerea de material lemnos, identificate de specialistii Romsilva.

Sursa: comunicat de presă Romsilva

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente