miercuri, mai 15, 2024
No menu items!
AcasăOPINIIRidică-te și deșteaptă-te

Ridică-te și deșteaptă-te

Mă copchile, când ți-a dat pesedeaua drumul între oameni ca să citești discursuri, chiar ca locțiitor, nu ți-a zis și să nu adaugi de la tine, că poate scoți tâmpenii de sub mască?

Ți-a sunat ție bine titlul poeziei lui Radu Gyr, ”Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”, ai crezut că o fi vorba despre țăranii tractoriști din Bejean și colectiva de anțărț, pe care o plâng mai-marii partidului tău? De-aia ai îndemnat onorata adunare să mediteze la ce-a vrut a spune poetul?

Sau să faci apologia legionarismului e noua linie a PSD? Mai știi? Ați respirat recent lângă şoșoaca fără mască ori ce?

Hai, până revine preasfântul la butoane, fă-ți tu timp să citești un pic (nu prea mult, că cititul îngrașă) din biografia poetului pe care îl recomanzi ca lectură de căpătâi. Și asta într-un discurs oficial de reprezentant al unei istituții a statului care condamnă, prin lege*, apologia Miscarii Legionare pe teritoriul României (închisoare de la 3 luni la 3 ani).

”Ca membru de seamă al Mișcării Legionare, comandant legionar și șef al regiunii Oltenia, Radu Gyr a fost autorul textelor „Sfânta tinerețe legionară”, imnul neoficial al Mișcării Legionare, al Imnului „Moța și Marin” (dedicat lui Ion Moța și Vasile Marin, legionari căzuți în luptă la Majadahonda în 1937 în timpul războiului civil din Spania împotriva forțelor republicane), al „Imnului muncitorilor legionari” și al altor lucrări dedicate mișcării.” https://ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Gyr

Ce zici, citești puțin, copile, da? Înainte de a vorbi, da? Că gel în perișor și batistuță la palton văz că ai învățat repede.

Alin Bena

*Legea nr. 217/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente