duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTREȚEA DE TRAFICANȚI DE DROGURI din județul Hunedoara, destructurată de procurorii anti-mafia...

REȚEA DE TRAFICANȚI DE DROGURI din județul Hunedoara, destructurată de procurorii anti-mafia – VIDEO

Nouă persoane au fost reținute și alte două au fost puse sub control judiciar într-un dosar de crimă organizată, respectiv de trafic de droguri de risc și mare risc, după percheziții efectuate marți de procurorii DIICOT, în 30 de locații din județul Hunedoara.

Comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – DIICOT

La data de 28 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc  și mare risc, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și deținerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

Distribuiau droguri în municipiul Hunedoara și în localitățile învecinate

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022-2023, persoanele ar fi comercializat și oferit, cu titlu gratuit,  droguri de  risc și mare risc, (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, MDMB-4en-PINACA,), precum și substanțe psihoactive (2-MMC, ADB-Butinaca), către consumatori (inclusiv minori) din municipiul Hunedoara și localitățile învecinate.

Ce au găsit procurorii la percheziții

Astfel, au fost puse în aplicare 30 de  mandate de percheziție domiciliară, în județul Hunedoara, fiind descoperite și ridicate aproximativ 400 de grame de substanță solidă (cristal), 150 de grame de canabis, 10 grame rezină de canabis, 140 de grame de substanță vegetală( substanță  cu efect psihoactiv), 5 cântare electronice, 13 telefoane mobile, 11 dispozitive pentru mărunțit, bunuri folosite la ambalarea și consumul de droguri, 16.830 de lei și 5.115 euro, precum și alte mijloace de probă.

VIDEO: Poliția Română

De asemenea, pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, au fost confiscate 17,6 kilograme de canabis, 1,3 kilograme rezină de canabis (hașiș) și peste 20 de grame de noi substanțe psihoactive.

Nouă persoane reținute și două sub control judiciar

La data de 28 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au dispus reținerea a nouă persoane și măsura controlului judiciar față de alte două,  cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc,  efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și deținerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

În cursul acestei zile, 29 noiembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă a celor nouă  persoane reținute.

Sursa: DIICOT

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente