sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTRegina Elisabeta a ll-a a Marii Britanii a murit, la vârsta de...

Regina Elisabeta a ll-a a Marii Britanii a murit, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a ll-a a murit, joi după-amiază, la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani – a anunţat Palatul Buckingham.

Anunțul oficial a fost făcut la ora 18:30 (ora 20:30 la București). 

Regina se afla pe tron de 70 de ani, din anul 1952, având cea mai îndelungată domnie din istorie.

”Regina a murit în pace la Balmoral, în această după-amiază”, este anunţul făcut de Familia Regală a Marii Britanii.

Noul Rege al Marii Britanii a devenit, automat, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles de Wales – care se va numi Charles al III-lea, iar Regina Consoartă este soția sa, Camilla.

Odată cu dispariţia Reginei Elisabeta a II-a au fost activate operaţiunile London Bridge şi Unicorn, planuri concepute încă din anii 1960 pentru a face faţă situaţiei prin care trece acum Regatul Unit, moartea monarhului său.

Operațiunea London Bridge detaliază pas cu pas ce se întâmplă cu uriașul mecanism logistic ce va fi pus în mişcare. A fost activată şi aşa-numita Operaţiune Unicorn, plan care stabileşte paşii de urmat în Scoţia pentru a transporta trupul neînsufleţit al Reginei la Londra, unde se vor oficia funeraliile.

Edward Young, secretarul privat al Reginei, a înştiinţat-o pe şefa guvernului britanic Liz Truss, la ora 16:30 (ora 18:30 la București) folosind o singură frază: „London Bridge is Down” (A căzut Podul Londrei).

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente