duminică, aprilie 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEULTIMA ORĂ: Protest spontan al angajaților ANAF în municipiul Hunedoara

ULTIMA ORĂ: Protest spontan al angajaților ANAF în municipiul Hunedoara

Un protest spontan al angajaților din Ministerul Finanțelor, Serviciul Fiscal Municipal Hunedoara a fost declanșat joi, 10 august, ora 15:00.

Angajații cer egalizare salarială și familie ocupațională „Finanțe” în noua lege a salarizării! – conform unuia dintre protestatari.

Salariații serviciului din Hunedoara au aruncat pixurile în fața sediului instituției. PIXUL JOS! – au îndemnat protestatarii.

Foto: Mircea Tiberiu Igret
Un protest spontan al salariaților din Agenția Regională de Administrare Fiscală a avut loc și la Deva. Foto: CNSLR – Frăția

Protest spontan și la București, în Ministerul Finanțelor

Chiar în Ministerul Finanțelor are loc o revoltă generală și mai mulți angajați amenință că demisionează dacă OUG care vizează salarizarea bugetarilor va fi adoptată în forma actuală. O primă formă de protest a fost organizată joi în interiorul ministerului, unde o parte din angajați s-au adunat în holul central pentru a-și exprima nemulțumirile.

Un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe arată că organizația a decis să lanseze protestele împotriva preconizatelor tăieri de venituri anunțate de guvern. Sindicaliștii susțin că proiectul prezentat public ar duce la scăderea veniturilor angajaților cu 700 de lei lunar și pierderea unor locuri de muncă.

Ce a declanșat revolta salariaților

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și premierul Marcel Ciolacu au prezentat săptămâna trecută pe larg informații din proiectul de OUG.

Aceasta prevede desființarea posturilor vacante din administrație, scăderea numărului de șefi, tăierea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri brute peste 10.000 de lei lunar și alte reduceri de costuri.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente