marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEProcurorii anti-mafie au dat iama în CĂMĂTARII din județul Hunedoara: 6 arestați,...

Procurorii anti-mafie au dat iama în CĂMĂTARII din județul Hunedoara: 6 arestați, 26 de persoane vătămate

La data de 31.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a șase inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate în mod ilegal.

În cauză s-a reținut faptul că, în primăvara anului 2021, pe raza județului Hunedoara a fost constituit un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat până în anul 2022, în scopul săvârșirii infracțiunii de camătă. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au acordat, ca îndeletnicire, în perioada septembrie 2021 – aprilie 2022, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, de peste 100%. Pentru recuperarea datoriilor și perceperea dobânzilor impuse, aceștia au recurs la amenințări și la violență fizică, mergând până la lipsirea de libertate a datornicilor.

Până în prezent au fost identificate un număr de 26 de persoane vătămate.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 31.08.2022, au fost identificate și ridicate de la inculpați sume mari de bani (în contextul în care aceștia nu realizează venituri licite) precum și un număr important de documente privind autoturisme, cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că au fost lăsate în garanție de persoanele împrumutate de cămătari.

La data de 01.09.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a admis propunerea procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor 6 inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Hunedoara și Brigăzii Mobile de Jandarmi Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.

Sursa: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)

Cine sunt inculpații în acest dosar:

MUNTEAN NICOLAE – Inculpat
MUNTEAN CONSTANTIN – Inculpat
MUNTEAN BOBI – Inculpat
LĂCĂTUŞ NICOLAE ANDREI – Inculpat
BAŢALAN TEOFIL – Inculpat
MUNTEANU DAVID SAMUEL TIBERIU Inculpat

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente