marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieAu sosit primele 10 microbuze electrice la Deva. Vezi cum arată: GALERIE...

Au sosit primele 10 microbuze electrice la Deva. Vezi cum arată: GALERIE FOTO + VIDEO

La Deva au sosit marți, 10 ianuarie 2023, primele 10 microbuze electrice cumpărate pe bani europeni în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.

De asemenea au ajuns și 10 stații de încărcare pentru autobuzele electrice. Miercuri, 11 ianuarie 2023, vor ajunge încă 23 de stații de încărcare.

Când vor ieși microbuzele pe străzile Devei

Cele 10 microbuze electrice care au sosit astăzi în Deva vor ieși pe trasee în cursul lunii ianuarie 2023.

Microbuzele sunt prevăzute și cu rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Cei care aleg să utilizeze transportul public local trebuie să știe că prin sistemul GPS montat pe mașini și interconectat cu stațiile de călători se poate afla în orice moment câte locuri sunt libere, câte ocupate și timpul de așteptare până când mașina va ajunge în stație.

Lotul 2 de autobuze electrice va fi livrat în luna februarie a acestui an iar lotul 3, respectiv ultimul lot, în cursul lunii martie 2023.

Municipiul Deva va avea 26 de autovehicule electrice

Dintre acestea, vor fi 4 autobuze Karsan e-Atak – tip 1, precum și 22 autobuze Karsan Jest Electric – tip 2

Pentru acestea vor exista și 33 de stații de încărcare electrice (7 stații de încărcare rapidă și 26 de stații de încărcare lentă).

Dimensiunea vehiculelor ecologice ce pot fi alocate pe fiecare traseu în parte a fost stabilită ținând cont de dimensiunile străzilor pe care sunt configurate traseele rețelei de transport public.

Valoarea totală a contractului de furnizare a autobuzelor electrice este 43.815.800 lei cu TVA inclus (aproximativ 9 milioane de euro).

Investiția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva

Obiectivul principal este reducerea emisiilor de carbon, dar și promovarea mobilităţii urbane bazată pe utilizarea transportului public auto de călători, nepoluant, îmbunătăţit şi reducerea numărului de deplasări cu transportul privat cu autoturisme.

Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizarea a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.

Ambele proiecte vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor.

.

.

Ne poți urmări și pe Facebook

Dacă ai o știre, scrie-ne la: contact@newshd.ro

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este  finanţat de niciun partid politic.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente