sâmbătă, aprilie 27, 2024
No menu items!
AcasăTimp liberPrimarul din Brad s-a cățărat pe Acoperișul Africii, la aproape 6.000 de...

Primarul din Brad s-a cățărat pe Acoperișul Africii, la aproape 6.000 de metri. Pe cine a mai luat cu el

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a anunțat sâmbătă, 2 martie, că alături de Ștefan Tiriteu, managerul Spitalului din Brad, au cucerit în ziua de 1 Martie Vârful Uhuru, din Munții Kilimanjaro.

Vârful Uhuru este supranumit ”Acoperișul Africii”, are o înălțime de 5.895 metri și este cel mai înalt vârf muntos al continentului african.

Ce a scris primarul Florin Cazacu pe pagina sa de Facebook

Steagul României și al municipiului Brad a ajuns la 5.895 metri pe Vârful Uhuru, Kilimanjaro, Acoperișul Africii!

Steagul cu îndemnul ardelenesc “No, gata? No, hai!” a fost dus pe Acoperișul Africii de Cazacu Florin și Ștefan Tiriteu, după o ascensiune care a durat 6 zile.

Deplasarea grupului format din 19 membri din România s-a făcut pe Ruta Machame, un traseu mai lung, ziua vârfului, 1 martie 2024, începută la ora 2 noaptea, fiind extrem de epuizantă.

Lipsa oxigenului la altitudine și starea vremii sunt cele mai importante aspecte care influentează major o asemenea ascensiune extremă. Foto: Facebook/Cazacu Florin

În momentele grele de pe parcursul expediției, suportul psihic oferit de membrii grupului a fost foarte important și a generat succesul întregii acțiuni! – a scris primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente