luni, aprilie 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEREVOLTĂ LA DEVA. Primarul Oancea, scrisoare deschisă pentru ministrul Sportului: ”O decizie...

REVOLTĂ LA DEVA. Primarul Oancea, scrisoare deschisă pentru ministrul Sportului: ”O decizie politică determinată de interese mărunte”

Decizia Federației Române de Gimnastică de a muta de la Deva lotul olimpic feminin de senioare a stârnit revoltă în orașul de la poalele Cetății.

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, i-a trimis, marți, o SCRISOARE DESCHISĂ ministrului Sportului, Carol-Eduard Novak, în care îi cere acestuia să ”corecteze de urgență eroarea decizională a Federației Române de Gimnastică”.

”Din punctul meu de vedere, relocarea lotului olimpic feminin de gimnastică seamănă, mai degrabă, cu o decizie politică determinată de interese mărunte ale unor persoane din cadrul Federației Române de Gimnastică, for aflat sub autoritatea ministerului pe care îl conduceți.” – a scris primarul Devei, Florin Oancea, în scrisoarea adresată ministrului Novak.

Redăm textul integral al documentului trimis astăzi pe adresa ministrului Sportului:

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnului Carol-Eduard Novak, ministrul Sportului

Stimate Domnule Ministru,

Gimnastica este blazonul Devei!

Cine spune Deva, spune gimnastică!

Am luat la cunoștință, cu tristețe și consternare, despre decizia Comitetului Executiv al Federației Române de Gimnastică de a reloca de la Deva, în mod intempestiv și nejustificat, lotul olimpic feminin de senioare.

Fără doar și poate, Deva este orașul care a asigurat, timp de multe decenii, cu entuziasm și implicare, pregătirea pentru marile performanțe mondiale aduse României în această disciplină sportivă!

Din punctul meu de vedere, această decizie știrbește, pe de-o parte, reputația sportivă impecabilă a orașului Deva, iar pe de altă parte, nedreptățește însăși pregătirea, cu eforturi colosale, a performanței sportive românești, recunoscute în plan internațional.

Domnule Ministru,

Sper că următoarea înșiruire de nume înseamnă ceva pentru Domnia Voastră: Nadia Comăneci, Teodora Ungureanu, Emilia Eberle, Lavinia Agache, Daniela Silivaș, Aurelia Dobre, Maria Neculiță, Ecaterina Szabo, Simona Amânar, Claudia Presecan, Andreea Răducan, Maria Olaru, Alexandra Eremia, Silvia Stroescu, Monica Roșu, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Sandra Izbașa, Corina Ungureanu, Lavinia Miloșovici, Gina Gogean.

Le stiți, cu siguranță! Sunt sportivele noastre de aur care au dus faima României peste tot în lume!

Le-am urmărit cu sufletul la gură, ne-am bucurat și am fost mândri, alături de toți românii, pentru succesele lor care au dus România și drapelul românesc pe podiumul celor mai importante competiții europene, mondiale și olimpice.

Știți, fără îndoială, și faptul că, alături de alte zeci și zeci de gimnaste medaliate european, mondial și olimpic, aceste sportive sclipitoare s-au pregătit la Deva pentru marea performanță.

Încă din 1978, Deva este panteonul gimnasticii românești.

Mândria marilor realizări ale gimnasticii românești s-a născut la Deva!

Revenind la prezent, Domnule Ministru, vreau să vă informez că Deva continuă să asigure condiții excelente pentru marea performanță mondială în gimnastica feminină.

Autoritățile locale din Deva s-au implicat tot timpul și continuă să se implice, alături de MTS, în activitatea gimnastelor din lotul olimpic, prin investiții constante și palpabile în cadrul bazei de pregătire olimpică de la Liceul cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva, pentru creșterea calității conditiilor de pregătire.

Eu însumi, ca primar al Devei, sunt dispus să fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru ca autoritățile locale să continue sprijinirea marii performanțe.

Așadar, nu există niciun argument JUSTIFICAT pentru plecarea lotului olimpic de gimnastică feminină din orașul gimnasticii.

La Deva, performanța este tradiție!

Nu în ultimul rând, vă informez că au fost demarate procedurile pentru edificarea la Deva a Muzeului Gimnasticii, în semn de respect și prețuire față de generațiile de gimnaști care s-au pregătit în orașul nostru.

Domnule Ministru,

Din punctul meu de vedere, relocarea lotului olimpic feminin de gimnastică seamănă, mai degrabă, cu o decizie politică determinată de interese mărunte ale unor persoane din cadrul Federației Române de Gimnastică, for aflat sub autoritatea ministerului pe care îl conduceți.

Având în vedere că Ministerul Sportului este organ de specialitate al administrației publice centrale, cu rol de sinteză și coordonare a aplicării strategiei și politicilor CORECTE în domeniul sportului, VĂ SOLICIT, CU RESPECT, SĂ CORECTAȚI DE URGENȚĂ ACEASTĂ NEDREAPTĂ EROARE DECIZIONALĂ DIN CADRUL FRG!

În aceeași ordine de idei, îmi exprim, pe această cale, încrederea că marile campioane care au cunoscut performanța la Deva, dar și alți oameni de sport, se vor solidariza cu demersul meu de a schimba decizia cel puțin injustă, pentru orașul Deva, pentru lotul olimpic feminin și pentru sportul românesc în sine, a Federației Române de Gimnastică.

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente