marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPremierul Nicolae Ciucă: Prețul de la pompă va fi compensat cu 50...

Premierul Nicolae Ciucă: Prețul de la pompă va fi compensat cu 50 de bani. Președintele Klaus Iohannis: 50 de bani sunt 50 de bani

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat astăzi, la sfârșitul ședinței de Guvern, că s-a găsit o soluție pentru scăderea prețurilor la carburanți.

”Prețul carburanților va scădea. Am identificat soluția optimă împreună cu specialiștii și o vom aplica cât de repede posibil. Protejăm, astfel, cetățenii, firmele și economia de creșterea prețurilor la combustibili, dar și de efectul inflaționist al acestor majorări din ultima perioadă.

Prețul de la pompă va fi compensat cu 50 de bani, sumă care se va regăsi pe bonul fiscal al achiziției. Valoarea totală alocată pachetului este de 2 miliarde lei, iar jumătate din sumă va fi decontată de stat printr-un mecanism implementat între distribuitori și ministerul de resort, pentru o durată de trei luni.

Totodată, consumatorii vor fi protejați de majorări nejustificate de prețuri și prin ordonanța de combatere a efectelor speculative, pe care Guvernul a adoptat-o deja.” – a anunțat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat despre măsura Guvernului de a compensa preţul la carburanţi cu 50 de bani pe litru, președintele Klaus Iohannis a declarat: „Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani, pe care nu îi dai când alimentezi la pompă, de exemplu la cei cu transport de mărfuri se simte la sfârşitul lunii.”

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente