duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieLucrările la Centrul Istoric din Deva se apropie de final. Cum arată...

Lucrările la Centrul Istoric din Deva se apropie de final. Cum arată acum parcul și pietonala

Începe să se contureze imaginea finală a Centrului Istoric din municipiul Deva, o investiție pe fonduri europene, în valoare de aproape 4,7 milioane de euro.

A fost montat pavajul din porfir pe zona cu circulație auto ocazională (ambulanță, pompieri etc.), au fost montate dalele de andezit pe trotuare, au fost instalate bănci, coșuri de gunoi stradale, a fost montată instalația de iluminat (cablurile aeriene au fost coborâte în subteran).

A fost turnat covorul asfaltic în zona Casina-Minvest, s-au amenajat locurile de parcare și a fost finalizat sensul giratoriu din zona Colegiului Național Pedagogic ,,Regina Maria”.

Operatorii de telefonie mobilă/internet/televiziune au demarat lucrările de coborâre a cablurilor aeriene în subteran a rețelelor de pe arealul proiectului.

A început și amplasarea stâlpilor mici ficși pentru blocarea acccesului auto în zona pietonală a centrului istoric și dirijarea traficului către parcarea publică din Piața Unirii, nr. 8.

De asemenea, a început și instalarea unui sistem de reducere a circulaţiei în zonă (piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto).

Constructorul lucrează la amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigare și la alte dotări din Centrul Istoric cuprinse în proiect.

Este o investiție pe fonduri europene, în valoare de aproape 4,7 milioane de euro.

Sursa: Primăria Municipiului Deva

Zona pietonală a Centrului Istoric al municipiului Deva
Parcul din Centrul Istoric al Municipiului Deva
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente