test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTPETROŞANI: Tâlhării, viol, atac cu cocktail Molotov, furturi. Primarul Ridzi cere jandarmi...

PETROŞANI: Tâlhării, viol, atac cu cocktail Molotov, furturi. Primarul Ridzi cere jandarmi care să apere oraşul

În ultimele zile, Petroşaniul pare a fi devenit cel mai periculos oraş din România. Aici au avut loc fapte antisociale şi infracţiuni grave, care aduc atingere integrităţii persoanelor.

Pentru a putea ţine sub control acest val de infracţiuni, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu-Iacob Ridzi a cerut prefectului de Hunedoara, Călin Petru Marian, să dispună aducerea unor patrule de jandarmi în Petroşani, „până la restabilirea climatului de linişte şi siguranţă în localitatea noastră.”

Poliţia Locală nu face faţă, primarul cere sprijinul jandarmilor

”În ultima perioadă în municipiul Petroșani s-au înregistrat mai multe fapte antisociale, inclusiv infracțiuni ce aduc atingere integrității persoanei. Crearea și menținerea unui climat de securitate pentru cetățean trebuie să reprezinte o prioritate de grad zero pentru orice administrație publică, precum și pentru Guvernul al cărui reprezentant în teritoriu sunteți.
Conlucrarea interinstituțională a avut întotdeauna rezultatele scontate, iar Poliția națională și Jandarmeria, pe lângă agenții Serviciului Poliției Locale din cadrul Primăriei Municipiului Petroșani, pot să contribuie la restabilirea ordinii de drept.
În acest context vă solicit, domnule Prefect, să analizați cu celeritate și să dispuneți instituțional masarea unor patrule ale Inspectoratului de Jandarmi al Județului Hunedoara în municipiul Petroșani, până la restabilirea climatului de liniște și siguranță în localitatea noastră.
Țin să precizez că Poliția Locală se află în permanență în misiuni de patrulare, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în toate zonele din Petroșani, inclusiv în echipaje mixte cu Poliția națională.
Consider însă că numărul echipelor de ordine publică aflate în stradă trebuie suplimentat, inclusiv prin prezența activă a jandarmilor, pentru descurajarea acestor fapte de natură penală, astfel încât să nu riscăm o escaladare a ratei infracționalității” – scrie în adresa transmisă, joi, de primarul din Petroșani către prefectul Județului Hunedoara.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente