luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEAtenţie, pescari! Perioada de PROHIBIȚIE începe DUMINICĂ, 9 aprilie

Atenţie, pescari! Perioada de PROHIBIȚIE începe DUMINICĂ, 9 aprilie

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale și Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor au emis Ordinul nr. 10/235/2023, privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii in anul 2023.

Zone si perioade de prohibitie

Articolul 1

(1) Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.

(2) Se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in raul Prut si in zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum si in lacul de acumulare Stanca-Costesti, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv.

(3) Se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in zona economica Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv.

(4) Se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in fluviul Dunarea in zona care constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria, pe o durata de 45 de zile, in perioada 16 aprilie-30 mai 2023 inclusiv.

(5) Se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in apele care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 45 de zile, in perioada 16 aprilie-30 mai 2023 inclusiv.

(6) Se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in Complexul Razim-Sinoe si lacurile litorale, pe o durata de 60 de zile in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv.

(…)

Articolul 12

(1) Prevederile prezentului ordin nu se aplica unitatilor de acvacultura.

Text publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 75 din 27 ianuarie 2023. In vigoare de la 27 ianuarie 2023

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente