duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieDEVA: S-A DESCHIS NOUL LOC DE JOACĂ din Parcul Cetății. Primii copii...

DEVA: S-A DESCHIS NOUL LOC DE JOACĂ din Parcul Cetății. Primii copii au fost entuziasmați

Astăzi, 22 martie, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a locului de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva.

Primii copilași, nerăbdători, au și inaugurat toboganele, leagănele, balansoarele și traseele din castelul cu povești

Din acest moment, toți copiii din Deva sunt așteptați în acest loc de basm, unde să dea frâu liber bucuriei de a se juca într-un loc sigur și frumos! – a transmis primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Este un complex de joacă modern care oferă o gamă diversificată de activități, un complex de joacă pentru copii cu dizabilități, diferite tipuri de leagăne pentru copii mici și copii mari, inclusiv leagăne pentru copii cu dizabilități, balansoare, figurine pe arc, dar și coșuri de gunoi, bănci stradale.

În premieră, noul loc de joacă are o zonă de educație rutieră compusă din benzi de circulație, mașinuțe, indicatoare rutiere, treceri de pietoni etc. Aceasta va putea fi utilizată și de către unitățile de învățământ devene pentru ore de educație rutieră în aer liber.

Zona verde este realizată cu rulouri de gazon natural, cu un sistem automatizat de irigare a spațiului verde.

Pentru siguranța copiilor s-a ales o suprafață elastică de protecție (tartan turnat). Tartanul colorat are un aspect deosebit și înfrumusețează și terenul pe care este turnat. Cu ajutorul tartanului, suprafața terenului este mai fină și rezistentă la factori externi: radiații UV, intemperii.

Investiția a fost finanțată din bugetul local al municipiului Deva, în valoare de aproximativ 200.000 euro.

.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente