marți, mai 21, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTUn muncitor a căzut de pe acoperișul Primăriei Hunedoara, de la 8...

Un muncitor a căzut de pe acoperișul Primăriei Hunedoara, de la 8 metri, și a fost transportat la spital în stare gravă

Un muncitor care făcea lucrări de reabilitare a căzut, joi dimineața, de pe acoperișul Primăriei Hunedoara, de la aproximativ 10 metri. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Hunedoara, conștient, dar cu multiple traumatisme și posibile leziuni interne grave.

Comunicatul Primăriei Hunedoara referitor la accident

”COMUNICAT | Regretăm incidentul petrecut în această dimineaţă. Responsabilitatea respectării normelor de protecţia muncii aparţine exclusiv firmei care execută lucrările

În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, unul dintre muncitorii care lucrează la reabilitarea acoperişului clădirii Primăriei a căzut de la înălţime.

Acesta a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la Spitalul Municipal Hunedoara. Regretăm incidentul produs şi aşteptăm rezultatele anchetei iniţiate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara privind condiţiile în care s-a produs nefericitul eveniment.

Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, responsabilitatea respectării normelor de protecţie a muncii aparţine, exclusiv, firmei care execută lucrările.” – a comunicat Primăria Hunedoara.

ACTUALIZARE: Verificările efectuate de inspectorii ITM după accidentul de muncă indică faptul societatea ce efectuează lucrările de la sediul administrației locale din municipiul de pe Cerna folosea pe șantier cinci muncitori. Niciunul nu avea acte legale.

Adrian Bozdog, inspectorul șef al ITM Hunedoara, a declarat, vineri, pentru Gazeta de Dimineață, că niciunul dintre cei cinci angajați depistați pe șantierul de la Primăria Hunedoara nu avea forme legale. Conform sursei citate, reprezentanții societății au spus că aceștia urmau să fie angajați – să li se întocmească actele- și să primească echipamentul de protecție.

ITM Hunedoara continuă verificările în acest caz. Luni dimineață, reprezentanții societății sunt așteptați cu actele la sediul ITM. Pentru fiecare angajat fără forme legale, firma riscă o amendă de 20 de mii de lei.

Pe de altă parte, bărbatul care a căzut de pe acoperișul Primăriei Hunedoara, de la o distanță de circa 8 m, este în stare gravă. Bărbatul a fost operat la un spital din Timișoara, unde a rămas internat pe terapie intensivă – scriu ziariștii de la Gazeta de Dimineață.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente