joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEMITA = 100.000 euro. Amenda pentru complicitate la luarea de MITĂ =...

MITA = 100.000 euro. Amenda pentru complicitate la luarea de MITĂ = 1.500 euro. Toată lumea mulțumită, deocamdată

Firma fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, Tiberiu Balint, a fost amendată cu 7500 de lei (aproximativ 1500 euro) pentru complicitate la luare de mită anunță Gazeta de Dimineață.

Tribunalul Hunedoara a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu SC City Park Solution SRL. Este vorba despre societatea controlată în fapt de Tiberiu Balint, fostul vicepreședinte al CJ Hunedoara, și Cozma Liviu Ironim.

Sentința: Amendă și interzicerea participării la procedurile de achiziții publice timp de un an

Conform minutei sentinței Tribunalului Hunedoara, societatea este judecată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită.

”Condamnă pe inculpata persoană juridică SC City Park Solution SRL la pedeapsa de 7.500 lei amendă pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită (…). În baza art. 71 ind. 6 Cod penal din 1969 aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a participa la procedurile de achiziţie publică timp de un an (…).Inculpata va fi obligată la plata sumei de 517,12 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare”- se arată în decizia instanței.

DNA: Cine a dat mita și pentru ce

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia a dispus, luna trecută, trimiterea în judecată a lui Pup Emanoil Milică, administratorul SC Trans Construct Import Export, dar și a firmei condusă de acesta, pentru dare de mită. Banii au ajuns la firma controlată de Tiberiu Balint.

”În cursul lunii octombrie 2013, administratorul SC Trans Construct Import Export SRL i-ar fi promis lui Balint Tiberiu Ioan, la acea dată fiind vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de execuție lucrări încheiat de SC Trans Construct Import Export SRL cu Consiliul Județean Hunedoara și pentru a asigura decontarea cu prioritate a sumelor facturate în baza graficului de execuție a lucrărilor” – se arată în comunicatul DNA.

Conform procurorilor anticorupție,  în perioada decembrie 2013 – mai 2014, după semnarea actului adițional, Pup Emanoil Milică i-ar fi remis vicepreședintelui Consiliului Județean Hunedoara de la acel moment, Tiberiu Balint, prin intermediul SC City Park Solution SRL (firmă pe care Balint o administra în fapt), în mai multe tranșe, suma totală de 510.000 lei. Banii reprezentau costul unor presupuse servicii de consultanță de care ar fi beneficiat omul de afaceri.

Cercetările procurorilor DNA continuă în dosarul lui Tiberiu Balint

În martie anul curent, fostul vicepreședinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint și firma administrată de acesta – SC City Park Solution SRL  – au fost trimiși în judecată pentru luare de mită,  după ce au fost încheiate acorduri de de recunoaștere a vinovăției. Tribunalul Hunedoara a respins respectivele acorduri de recunoaștere a vinovăției, condiții în care procurorii DNA trebuie să continue cercetările în dosarul lui Tiberiu Balint. Curtea de Apel Alba va decide, luna aceasta, dacă admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Tiberiu Balint și procurorii DNA.

Sursa: Gazeta de Dimineață – gddhd.ro

CITEȘTE ȘI:

PE ACELAȘI SUBIECT:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente