miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEMinistrul Virgil Popescu: Trompetele ruseşti falsează despre Termocentrala Mintia

Ministrul Virgil Popescu: Trompetele ruseşti falsează despre Termocentrala Mintia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă într-o postare pe Facebook, că ”trompetele ruseşti” sunt disperate că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi cu americanii reactoarele modulare mici.

Ministrul Virgil Popescu dă asigurări că, din punct de vedere energetic, ”nu se închide nimic din ceea ce funcţionează”, dar România nu va înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc.

Ministrul nu îl nominalizează pe George Simion, preşedintele AUR, însă ataşează postării o fotografie a acestuia, ca să se înţeleagă pe cine cataloghează ca „trompetă rusească”.

Iată ce a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook, sâmbătă după-amiază:

„Trompetele rusesti au inceput sa falseze, incercand sa va sparga timpanele, ca poate asa nu se aude disperarea.

De aceea as dori ca trompetele rusesti sa raspunda la cateva intrebari legitime: cu ce carbune ar putea functiona o termocentrala pe huila, in conditiile in care intreaga productie de huila a Romaniei asigura functionarea centralei de la Paroseni (de 4 ori mai mica) doar pentru 2 – 3 zile pe saptamana?

Trompetele rusesti ar raspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!!

Sa nu uitam ca termocentrala de la Mintia nu are autorizatie de mediu si suntem in proces la CJUE pentru faptul ca am tinut-o deschisa pana in 2021! De aceea am decis sa investim intr-o noua centrala care va produce energie electrica folosind gaz romanesc.

Acest cantec fals intens promovat in spatiul public ne arata oare ca trompetele rusesti sunt deranjate ca am inceput sa scoatem gazele din Marea Neagra si vom avea suficient gaz romanesc, inclusiv pentru producerea de energie electrica, si astfel nu vom importa de la rusi? Da, ne bazam pe resursele romanesti.

Sunt oare disperate trompetele rusesti ca Romania construieste cu partenerii strategici americani, canadieni si francezi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda si cu americanii SMR-uri?

Daca e sa raspund: eu spun clar si raspicat ca sunt foarte deranjate! Insa indiferent de zgomotul pe care il fac nu pot pune piedici. Romania va fi independenta energetic. Mergem inainte, investim strategic, iar tara noastra va avea independenta si securitate energetica. Indiferent de cat de tare vor falsa trompetele rusesti!

P. S. Ca sa fie foarte clar: in urmatorii ani Romania va produce energie electrica pe baza de carbune la capacitate maxima, pentru a trece peste aceasta criza. Nu se inchide nimic din ceea ce functioneaza. Dar nu vom inlocui importul de gaze rusesti cu importul de carbune rusesc!” – a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

https://www.facebook.com/VirgilDPopescu

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente