joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEANAF verifică tranzacţiile cu criptomonede. Se pregătesc de control VIDEOCHATURILE

ANAF verifică tranzacţiile cu criptomonede. Se pregătesc de control VIDEOCHATURILE

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor” – a anunţat Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

„ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea criptomonedelor.

Astfel, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au inițiat controale pentru verificarea veniturilor obținute în perioada 2016-2021 din tranzacționarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX ș.a.

Într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 cetățeni români.

Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omiși de la declarare, parțial sau integral. Până în prezent, pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de cca. 2,10 milioane euro.

Trebuie menționat că, în aceeași măsură, au fost identificate și venituri de cca. 15 milioane euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor pentru creșterea gradului de fiscalizare.” a anunţat, miercuri, Lucian Ovidiu Heiuş, preşedintele ANAF.

Lucian Heiuş a mai anunţat că ”ANAF va avea ţintă şi pe videochaturi”.

”Sunt sume imense care se fac şi nu se prea fiscalizează nici acest domeniu, este unul mai spectaculos” – a spus Heiuş, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente