vineri, mai 17, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăLucian Heiuș a fost numit președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală...

Lucian Heiuș a fost numit președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF)

Lucian Heiuș este fost deputat de Hunedoara și fost președinte al PNL Hunedoara, până după alegerile locale din 2020. În ultima perioadă a fost secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice. El o înlocuiește în funcția de președinte ANAF pe Mirela Călugăreanu.

În trecut, Heiuș a mai fost director al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice – Timișoara, director în cadrul Ministerul Finanțelor Publice, director executiv la Direcția Generală a Finanțelor Publice – Hunedoara, director executiv la Camera Agricolă Județeană, Hunedoara și director la mai multe societăți comerciale.

A absolvit Facultatea de Mecanică din Institutului Politehnic Cluj şi Facultatea de Management Turistic şi Comercial de la Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucureşti.

În 2006 a absolvit un master în cadrul Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad, dar a urmat și mai multe cursuri de perfecționare în contabilitate, marketing și management, consultanță fiscală, precum și în domeniul contractelor de comerț exterior.

Vetuța Stănescu, deputat, președinte al organizației județene PNL Hunedoara:

”Salut cu deosebită bucurie numirea colegului și prietenului meu Lucian Heiuș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Îl cunosc foarte bine pe Lucian Heiuș, de care mă leagă o bogată și fructuoasă colaborare, atât în plan politic, cât și administrativ și știu că, prin numirea lui în funcția de președinte al ANAF, instituția financiară câștigă un om cu o mare experiență în domeniu, preocupat îndeaproape de perfecționarea profesională continuă.

Lucian Heiuș și Vetuța Stănescu la Congresul Extraordinar al PNL din 10 aprilie 2022

Pentru mine, a fost și va rămâne un adevărat coechipier, care a creat plus-valoare în toate instituțiile în care a activat și unde a obținut rezultate remarcabile, dovedind profesionalism, determinare, seriozitate și implicare.

Felicitări, Lucian Heiuș! Mult succes!” – a scris Vetuța Stănescu pe Facebook.

După câteva ore de la anunțarea numirii sale în funcție, Lucian Heiuș a făcut prima declarație publică în noua sa calitate:

”Pentru mine începe astăzi o nouă etapă, plină de provocări și, sper eu, de reușite, în fruntea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Le mulțumesc domnului Premier Nicolae CIUCĂ și domnului ministru Adrian CÂCIU pentru încredere, sunt onorat să pot contribui la dezvoltarea și modernizarea acestei instituții de care sunt legat profesional și sufletește de atâta timp.

Îmi propun să accentuez poziția ANAF ca partener onest al contribuabililor corecți, dar și să luptăm, în același timp, cu toată determinarea, împotriva evaziunii fiscale. Suntem o echipă profesionistă și capabilă, iar misiunea noastră este să asigurăm resursele necesare pentru ca statul să îi poată servi cât mai bine pe cetățeni.” – a scris Lucian Heiuș pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente