duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieLaurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara, cere premierului Ciucă respectarea legii: TARIFE LA...

Laurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara, cere premierului Ciucă respectarea legii: TARIFE LA JUMĂTATE pentru energia furnizată locuitorilor Munţilor Apuseni

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, i-a transmis astăzi o adresă premierului Nicolae Ciucă, prin care solicită respectarea drepturilor localnicilor din zona Munților Apuseni, care ar trebui să plătească tarife reduse cu 50% la energie electrică, gaze naturale și energie termică.

Laurenţiu Nistor: „Am transmis, astăzi, o adresă în atenția premierului Nicolae Ciucă, prin care solicit respectarea drepturilor localnicilor din zona Munților Apuseni!

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Conform legislației în vigoare, furnizorii și/sau operatorii de distribuție trebuie să încaseze de la clienții casnici care locuiesc în zona delimitată a Munților Apuseni, sumele reprezentând contravaloarea energiei electrice/gazelor naturale/energiei termice, aplicând tarife reduse cu 50%.

În cuprinsul Anexei 1 la Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, cu modificările și completările ulterioare, se regăsesc și locuitori ai județului Hunedoara ale căror interese le reprezint în calitate de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad și ai unui număr de 15 comune (Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus (parțial), Crișcior, Geoagiu (parțial), Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara).

Având în vedere prevederile legale menționate, am trimis, astăzi, premierului Nicolae Ionel Ciucă și ministrului energiei, Virgil Daniel Popescu, o adresă prin care am adus la cunoștința conducerii executivului faptul că furnizorul de energie „SC ENEL ENERGIE SA” nu aplică prevederile legale în vigoare.

Pe această cale, am solicitat premierului Nicolae Ionel Ciucă să ia urgent măsurile legale ce se impun astfel încât locuitorii să beneficieze de măsurile adoptate de Guvern, pentru ca Programul special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni să producă efecte!” – a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

CONTEXT: Premierul Nicolae Ciucă se află astăzi în judeţul Hunedoara, într-o vizită discretă, la Motelul Prislop, unde se întâlneşte cu lideri politici din PNL. Întâlnirea pare a fi una importantă, ca dovadă prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian, şi-a întrerupt concediul pe care îl petrecea la Zakintos, în Grecia, şi a condus tot drumul înapoi spre Prislop.

DETALII DESPRE ÎNTÂLNIREA LIBERALILOR:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente